Коментар М Лубківського щодо затрим СБУ членів радикальної організації, яка провокувала молодь до п

Служба безпеки України затримала ватажка та двох активних учасників незареєстрованого молодіжного радикального руху «Реванш», яке намагалося підбурювати псевдопротестні акції з метою дестабілізації ситуації в столичному регіоні.
Встановлено, що члени цієї організації через соціальні мережі активно поширювали деструктивні заклики антидержавного змісту, організовували т.зв. «агіт-рейди» для втягування у радикальні рухи молоді, неповнолітніх.
«Обробка» юнаків та дівчат відбувалася у кілька етапів – тих, на кого вплинули радикальні гасла, залучали до т.зв. «вишколів», де проводилися заняття з бойової підготовки, ведення бою в умовах міста, зіткнень з правоохоронцями. Організацію диверсій під час таких занять відпрацьовували з використанням предметів, що імітують вогнепальну зброю та бойові гранати.
Прибічники руху анонсували в листівках організацію безладів, масових «акцій непокори» аж до повалення влади.
Співробітники СБУ вилучили у затриманих гранати, тротилові шашки та електродетонатори, агітаційні матеріали.
Відкрито кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України.
Радник голови СБУ Маркіян Лубківський закликав громадян бути пильними й не допускати, аби провокатори та закордонні режисери маніпулювали недосвідченою молоддю: «СБУ закликає громадян, насамперед батьків, бути дуже обачними і уважними, намагатися впливати на молодих людей, інформувати їх, ділитися життєвим досвідом, щоб їх не втягували у ті речі, які потім можуть потягнути кримінальну відповідальність».
«Ми сьогодні добре розуміємо, по-перше, яким чином молодих людей було залучено до цієї по суті антидержавної діяльності, і по-друге, розуміємо, хто за цим стоїть», – наголосив М.Лубківський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *