ЗА КІЛЬКАСОТ МЕТРІВ ДО ВІЙНИ… (“Гіппократ” на Далекому Сході України)

Однією з найпекучіших проблем на територіях, що опинилися в зоні конфлікту, є проблема малодоступності кваліфікованої медичної допомоги для населення, яке тут лишилося.

За останні кілька місяців з цілої низки лікарень звільнилося і виїхало багато лікарів-спеціалістів та кваліфікованих медсестер. Тому багато медичних закладів вимушено припинили свою роботу або звузили спектр надаваних послуг до амбулаторного рівня.

Але людські хвороби нікуди не зникли. Якщо, наприклад, консультацію кардіолога, пульмонолога чи алерголога, у разі відсутності відповідних фахівців можна тимчасово відкласти, обмежившись консультацією терапевта, то від доступності своєчасної хірургічної чи реаніматологічної допомоги залежить життя людини.

Група фахівців нашого загону “Гіппократ” працює зараз в одній із лікарень зони конфлікту. Навіть у бувалих людей тут змінюється погляд на життя. Дуже багато речей, до яких ми звикли, працюючи в мирних умовах, як до буденності (наприклад, ресурсне і лабораторне забезпечення лікувального процесу), тут майже не доступні.

Тому, надаючи допомогу, досить часто доводиться імпровізувати, пригадуючи те, чому встигли навчитися ще за радянських часів. Сподіваємося, що наші знання, практичний досвід і гаряче бажання допомогти розтоплять лід, який намерз у серцях людей тут, на Далекому Сході України.

"Гіппократ" на Далекому Сході України

"Гіппократ" на Далекому Сході України

"Гіппократ" на Далекому Сході України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *