Чому зникає дротове радіо? Диверсія чи саботаж?

Дротове радіо зникає.

Харків’яни штурмують кол-центр Укртелекому, зокрема і харківської філії з питанням, чому мовчить українське радіо? Але там людей відкидають.

Ми скільки завгодно можемо тут вести європейські дискусії про необхідність суспільного мовлення, зокрема про суспільне радіо. Але як може бути радіо суспільним, якщо у нього тане не по днях, а по годинах аудиторія? Чи можемо ми вважати радіо суспільним, яке говорить само для себе?

Чи не є неповагою до роботи журналістів, акторів, музикантів, ведучих радіо, коли їх позбавляють можливості доносити передачі?

Чому за спеціальні дроти, якими ведеться мовлення відповідає структура, яка незацікавлена в їхньому ремонті? В Укртелекомі, власником якого є Ахметов людям скаржаться, по звільняли всіх майстрів, проводи нема кому лагодити.

Окрім інформаційної функції на дротову мережу була покладена місія сповіщення про надзвичайні ситуації в місті та в країні, це можуть бути як погодні катаклізми,так і бомбардування під час війни. Тож ремонт дротових мереж радіо чи не є зараз для Укртелекому, для держави нагальним питанням?

Нагадаю Харків місто прикордонне і тут постійно відбуваються вибухи, тут люди постійно потребують свіжої об’єктивної інформації.

Чи можливо, це цілеспрямована диверсія з винищенням дротового мовлення для радіо для пунктів сповіщення про надзвичайні ситуації? Хочеться проце запитати як у Укртелекому, так і у відповідних владних органів.

У нас же є таке революційне міністерство Інформації, яке так завзято заявляє про необхідність зміцнення Українського інформаційного мовлення, мовляв, це запорука інформаційної безпеки країни. Чи ви знаєте рецепт протидії Російській пропаганді без потужної Української інформаційної складової?

То можливо зверніть увагу на поведінку Укртелекому, яким володіє Ахметов? Чому ця структура в такий складний час обрала м’яко кажучи дивну позицію?

Як суспільне радіо стане СУСПІЛЬНИМ без загальноукраїнської аудиторії?

Європейський досвід такий: в ЄС окрім FM частот радіокомпанії вийшли з ефіром на мережі кабельного мовлення, яким успішно користуються телеканали. Це дозволяє запуск якісного стериомовлення, також у Dolby digital c 5.1.

Дивіться також актуальну публікацію з цього питання http://vecherniy.kharkov.ua/news/103710/

Володимир НОСКОВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *