За ініціативи Генштабу розпочався проект з безкоштовного розповсюдження загально…

За ініціативи Генштабу розпочався проект з безкоштовного розповсюдження загальнодержавних друкованих видань у зоні проведення АТО
Кілька тонн загальнодержавних газет, серед яких «Голос України», «Урядовий кур’єр», «Україна молода» та інші, будуть розповсюджені у Донецькій та Луганській областях абсолютно безкоштовно.

— Ідея організувати розповсюдження періодики у зоні АТО за великим рахунком не нова. До цього приходить будь-хто, кому доводиться побувати у тих краях і пересвідчитися, що вороги не шкодують ресурсів на ведення інформаційної боротьби. Інша річ, досі нікому ще не вдавалося здійснити це у більш-менш значних масштабах, — розповів ініціатор проекту тимчасово виконуючий обов’язки начальника прес-служби Генерального штабу ЗС України підполковник Олексій Мазепа.

На пропозицію прес-служби Генштабу щодо заповнення інформаційного вакууму, що виник на територіях у зоні проведення АТО та з метою зменшення антиукраїнського пропагандистського впливу на місцеве населення з боку засобів масової інформації ворожої сторони відгукнулися «Укрпошта», «Нова Пошта» та волонтери.

— Ми одразу дали принципову згоду долучитися до цієї шляхетної справи, адже, маючи інформацію з власних відділень у різних куточках України, добре орієнтуємося у ситуації, — розповів виконувач обов’язків першого заступника генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Віктор Слободянюк. Він додав, що надалі доставка періодики на Схід здійснюватиметься власними силами «Укрпошти» з подальшою передачею газет волонтерам у Донецькій та Луганській областях.

Доставку та розповсюдження першої партії газет взяли на себе волонтери. За допомогою «Нової Пошти» та власними силами вони планують охопити безкоштовною українською пресою весь Схід України.

— У нас досить амбітні плани — забезпечити газетами кожен населений пункт, кожен блокпост та базовий табір, — розповів керівник волонтерського фонду «Мир і Ко» Мирослав Гай. — Принагідно, закликаю інших долучатися до справи!

Постачання безкоштовної періодики у стратегічних масштабах на Схід України — це, як і відновлення українського телебачення та радіомовлення у тих краях — ще один крок до перемоги в інформаційній війні. Не дарма ж ще Наполеон вважав три газети потужнішим засобом за сто тисяч багнетів.

Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *