Медичний капелан з Харківського екзархату взяв участь в конференції, присвяченій ВІЛ-інфікованим

25-26 травня у Франківську відбулась міжрегіональна практична конференція «Сучасні виклики у формуванні толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей…». Тема СНІДу істотно позначила сучасну епоху і стала предметом серйозного занепокоєння. З огляду на це різні державні, міжнародні, громадські та релігійні організації з цілої України зібрались разом, щоб спільно допомогти всім, хто досвідчує різного роду страждання з цим пов’язані.

Сучасна ситуація довкола проблематики СНІДу відкриває перед нашими очима біль людей які через хворобу знаходяться у відчаї, засуджені суспільством, часто відкинені ближніми. Але інфіковані люди не є загрозою для суспільства, не є прокаженими цього світу, як більшість вважає, вони є закликом для суспільства у потребі об’єднання, допомоги, відбудови ієрархії цінностей, “закликом до спільності та солідарності” (Святіший Отець Іван Павло ІІ, “Salvifici doloris”, 8).

На конференції присутні представники з різних областей України по галузях медицини, державних організацій та священики-медичні капелани УГКЦ, які ділились напрацюваннями кожен у своїй галузі щодо спільного подолання проблеми ВІЛ-інфікованих людей, допомоги їм.

У роботі конференції також взяв участь медичний капелан з Харківського екзархату о. Олександр Дядя з Сум.

Джерело: http://zdorovia.ugcc.org.ua/snid-tse-peretvorennya-toho-scho-vyhlyadae-yak-smert-u-nasinnya-zhyttya-lyubomyr-huzar/#more-3561

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *