Усі послуги «Під одним дахом»

Донецька обласна служба  зайнятості повідомляє про запровадження на  загальнообласному рівні  нової форми роботи: проведення щосереди інформаційно-роз`яснювальних заходів для внутрішньо переміщених осіб та інших категорій громадян «Під одним дахом».

Донецька обласна служба зайнятості шукає та активно впроваджує нові форми роботи з людьми, що опинилися в складних життєвих обставинах, в першу чергу, громадянам, які були вимушені залишити свої рідні домівки та через воєнні дії переміститися жити на територію, контрольовану українською владою. Спеціалістами центрів зайнятості розробляються нові тренінги для осіб, які опинились в скрутних життєвих обставинах, впроваджуються корисні інформаційні заходи.

Тому, винайдена спеціалістами нова форма роботи – інформаційний захід «Під одним дахом», успішно апробована минулого тижня, знайшла своє місце серед заходів, запроваджуваних у всіх центрах зайнятості Донецької області.  Щосереди одночасно в центрах зайнятості кожного міста та району Донецької області представники різних соціальних служб, громадських організацій та волонтери в єдиному інформаційному просторі під егідою місцевої влади надаватимуть весь комплекс соціальних послуг для окремих категорій громадян, передусім соціально вразливих (внутрішньо переміщені особи, демобілізовані учасники АТО, молодь, люди з інвалідністю тощо).

Мета заходу – об’єднати зусилля структур «Під одним дахом» для надання комплексних послуг, відповідно до компетенції, різним категоріям населення, які потребують комплексного консультування з питань їх соціального захисту.

Такі заходи вже були успішно впроваджені в дію в Артемівському та Краматорському міських центрах зайнятості, де проводилось комплексне обслуговування громадян за принципом «Під одним дахом». Ефективність заходу забезпечена тим, що одночасно в одному місці представники усіх соціальних структур та органів місцевої влади, роботодавці надають повний комплекс соціальних послуг. Шукачам роботи надаються інформаційні та консультаційні послуги, юридичні консультації, пропонуються робочі місця тощо. Це дозволяє ефективно протидіяти новим викликам і загрозам ринку праці в умовах економічної рецесії та військового конфлікту, сприяє швидкому реагуванню на потреби клієнтів, наближенню місцевих органів виконавчої влади, сфери соціального захисту до громадян.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *