У Києві відзначили 1000-ліття преставлення св. Володимира Великого

Рівноапостольний князь Володимир подав такий вид єдності нашому народові, який не є плодом геополітичної людської думки, міркування чи задуму. Це єднання в дусі Божому, у дусі Істини, єднання в самому Ісусі Христі. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в День святого рівноапостольного князя Володимира, який у нашому народі відзначається сьогодні, 28 липня.

 

Предстоятель Церкви відзначив, що святкуючи цей тисячолітній ювілей, згадуємо, що саме цього року, цього літа припадає десять років із того дня, коли Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви повернувся до свого київського осідку. «Десять років тому завершилося вигнання Глави Греко-Католицької Церкви з його столиці. Десять років тому Блаженніший Любомир, повертаючись до свого прадавнього осідку київських митрополитів, проголосив голосом рівноапостольного князя Володимира Маніфест «Один Божий люд у краї на Київських горах» про сучасне єднання українського народу та Українських Церков», – зазначив Глава Церкви.

Під час Богослужіння вірні під проводом Блаженнішого Святослава відновили свої хресні обіти та наново склали присягу, яку давали особисто чи через своїх хресних батьків у момент свого хрещення. «Просімо сьогодні, щоб наш рівноапостольний князь Володимир Хреститель України молився разом із нами. Ми сьогодні поєднані в ім’я Боже не лише із земною Церквою, а й з усіма українськими святими в небі. Просимо їх: наші святителі і просвітителі, моліться за ваш народ. Князю Володимире, молися за свою Україну», – сказав архиєрей.

Із Блаженнішим Святославом співслужили: Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні; владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський; владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ; владика Йосиф (Мілян); владика Михайло (Колтун); владика Василь (Івасюк); владика Василь (Бубній); владика Теодор (Мартинюк); владика Венедикт (Алексійчук); владика Василь (Тучапець); владика Йосафат (Мощич) і близько ста священиків, які прибули з різних куточків України.

Відзначити день Рівноапостольного князя Володимира прибули паломники з України та з-за кордону.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело: http://news.ugcc.ua/video/glava_ugkts_u_den_knyazya_volodimira_v%D1%96n_zrozum%D1%96v_shcho_obiednati_slovyansk%D1%96_plemena_v_odin_narod_mozhna_lishe_v_%D1%96mya_%D0%86susa_hrista_74387.html

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *