Ієромонах Йосиф Щур, ЧСВВ: «Я дуже радий, що подібні прощі до Покотилівського монастиря відбуватимуться щорічно та спричиняться до ще більшої слави Божої»

Із благословення екзарха Харківського Кир Василія (Тучапця), ЧСВВ, для вірних екзархату було організовано щорічну прощу на Празник св. цілителя Пантелеймона до Свято-Покровського монастиря оо.Василіян, що в Покотилівці, з метою ще більшого поглиблення віри в Бога та в Його безмежне милосердя до кожної людини, яке проявляє себе через заступництво Його святих. У монастирі знаходяться мощі св.цілителя Пантелеймона та його ікона, яка була подарована монастиреві протоігуменом Провінції оо.Василіян в Україні впр. о. Пантелеймоном Саламахою, ЧСВВ. З цього часу, з кожним днем культ та пошана до цього цілителя і лікаря серед вірних стрімко зростає. «У нашому монастирі, – говорить настоятель о. Йосиф Щур, ЧСВВ, – постійно проводяться моління на уздоровлення хворих від різних недуг, ми щоденно приймаємо хворих, які окрім душевних зранень терплять і тілесні недуги, до нас приходять люди різного віку, соціального статусу та віровизнання, і кожен знаходить підтримку, молитву та тишу. Я дуже радий, що на рівні екзархату  такі прощі відбуватимуться щорічно та спричиняться до ще більшої слави Божої та поширення пізнання Бога – як милосердного, люблячого батька серед людей, бо часто терпіння є тією дорогою, якою людина якнайкраще рухається до Бога…»
Святкові моління розпочалися 8 серпня Вечірнею з Литією та виставленням мощей.  У сам празник 9 серпня зранку було відслужено Утреню, а також Св. Літургію, яку очолив Декан Харківського Екзархату о. Олександр Дядя, який приїхав із чисельними вірними, лікарями, хворими із Сумщини. Опісля було відслужено Акафіст до св. цілителя Пантелеймона та освячення елею, яким було намащено всіх присутніх та гостей урочистого празника.
Сподіваємося на рясне Боже благословення у подальшому проведенні таких молитовних прощ до нашої монастирської обителі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *