Папа Франциск зустрівся з нововисвяченими єпископами

Бути свідками воскреслого Христа – це основне і незамінне завдання єпископів, які повинні звіщати те багатство, яке Церква  передає через слабкі людські руки. «Ви повинні проповідувати, що Христос воскрес! Бог Отець воскресив Ісуса! Також і ми воскреснемо з Христом! – наголосив Папа Франциск, приймаючи у четвер 10 вересня 2015 р., у Климентинському залі Апостольського палацу майже сто десять новисвячених єпископів з усього світу, які з’їхались до Риму, щоб взяти участь у традиційних щорічних спеціальних курсах, організованих Конгрегацією в справах єпископів та Конгрегацією для Східних Церков для ієрархів, висвячених протягом минулого року. Під час семінару нововисвячені єпископи слухають доповіді, що стосуються різноманітних аспектів їхнього служіння, які переважно виголошують кардинали та єпископи Римської Курії, як також авторитетні представники Церкви, а також працюють у різних тематичних групах.

Звертаючись до співбратів у єпископстві, Вселенський Архиєрей вказав, що вони повинні бути педагогами, духовними провідниками та катехитами для тих, що беруть участь у житті громад і приступають до Святого Причастя. Єпископи повинні вміти знайти тих, які загубились на життєвому шляху, тобто охрищених осіб, які не живуть згідно з вимогами Хрищення. Таких є чимало. Треба зігріти їхнє серце покірним і зацікавленим слуханням, прагнучи їхнього справжнього добра, щоб їм відкрились очі і вони змогли повернутись до Того, від Кого віддалились.

Святіший Отець звернув увагу на те, що єпископи повинні бути також і місіонерами, шукаючи тих, хто не знає Ісуса, або завжди від нього відмовлявся.

У зустрічі з Папою Франциском взяли участь кардинали Марк Уелле, Префект Конгрегації у справах Єпископів, який привітав Вселенського Архиєрея, та Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації для Східних Церков.

У цьогорічному семінарі беруть участь 108 нововисвячених єпископів з усього світу, 17 з яких належать до Східних католицьких Церков.

Українську Греко-Католицьку Церкву представляють вісім архиєреїв – шість з України і по одному з Польщі та США. Це Владики: Кир Михаїл Бубній, ЧНІ, – Екзарх Одеського Екзархату та Адміністратор Кримського Екзархату; Кир Василь Тучапець, ЧСВВ, – Екзарх Харківського Екзархату; Кир Теодор Мартинюк, СУ, – єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії; Кир Йосафат Мощич, МЗСАП, – єпископ-помічник Івано-Франківської Архиєпархії; Кир Григорій Комар – єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії; Кир Богдан Манишин – єпископ-помічник Стрийської єпархії; Кир Богдан Данило – єпарх Пармської Єпархії (США) та Кир Євген Попович – єпископ-помічник Перемисько-Варшавської архиєпархії (Польща).

Джерело: http://uk.radiovaticana.va/news/2015/09/10/%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0_%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%81%D0%BA_%D0%B4%D0%BE_%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D1%94%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%B2_/1170866

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *