Розпочався 5-й Всеукраїнський конкурс “Відповідальність за створіння”

14 вересня християнські спільноти, які в літургійному житті живуть за Юліанським календарем, відзначають не лише початок церковного року (індикт), але також і День Бога Творця. Бюро Української греко-католицької церкви з питань екології в цей день розпочинає «Екологічні місії для порятунку створіння», завдання яких донести екологічне вчення Церкви до різних верств населення.

Отець Максим, священник УГКЦ, референт Бюро УГКЦ з питань екології:
” Протягом цих 2 місяців (вересня і жовтня) ми – еко-референти їздимо по нашим парафіям, зустрічаємося з нашими вірними, з представниками державної влади, з різними бізнесменами, школярами, студентами, щоб в такий простий інформаційний спосіб донести нашу з вами відповідальність за той Богом створений світ, в якому ми живемо ”

В рамках цього проекту екобюро влаштовує всеукраїнський конкурс «Відповідальність за створіння», який триватиме з 14 вересня по 17 жовтня. Змагання проводиться у 5 номінаціях: молитва, вірш, проповідь, роздуми-катехиза, малюнок. До участі запрошують не лише священнослужителів та дітей, долучитися може кожен бажаючий. На думку організаторів такі практичні ініціативи сприятимуть підвищенню екологічної свідомості в українському суспільстві та відповідальності за природу.

Отець Максим, священник УГКЦ, референт Бюро УГКЦ з питань екології:
” Ми намагаємося це зробити в такий спосіб, щоб ми українці не жили одним днем, щоб ми думали за майбутні покоління, які прийдуть після нас і будуть відповідати на ті екологічні виклики, які залишаться після нас. ”

Такий конкурс Бюро Української греко-католицької церкви з питань екології проводить вже вп”яте і кожного року кількість учасників зростає – зазначають еко-референти. Особливо, говорять організатори, вражають дитячі роботи.

Отець Максим, священник УГКЦ, референт Бюро УГКЦ з питань екології:
“Минулого року навіть були такі гарні малюнки, де відображали з одного боку такі контрасти, де відображали з одного боку Чорнобиль (що він приніс для нас) з іншого гарний, дивовижний світ, де світить сонце, співають пташки і бавляться маленькі діти. Тобто в якому світі ми хочемо жити: чорному, сірому чи він має бути кольоровий?”

Отець Максим, еко-референт Української Греко-Католицької Церкви розповідає – до європейських країн екологічна свідомість дійшла ще 50 років тому, в нас же починає тільки просинатися. І допомогти в цьому українцям повинна церква.
Роботи необхідно надіслати до 17 жовтня на електронну адресу екологічного бюро УГКЦ. Автори найкращих творінь отримають цінні нагороди, а їхні роботи надрукують окремою збіркою.

Джерело: http://irt.pl.ua/video/4970

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *