Екологічні місії на Полтавщині

20 вересня 2015 року Божого у Харківському екзархаті пройшли екологічні місії задля порятунку створіння. Цього разу отець Максим Кролевський, екореферент Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті, обрав Полтавську область.

 На запрошення отця Василія Улішака, місцевого пароха, екологічні місії відбулися одразу у двох парафіях, які довірені душпастирській опікі священика, а саме: у с. Деменки та с. Шевченки. Разом з екореферентом до екомісій долучулися представники полтавської молодіжної організації УМХ – Богданна Павлишин, Лілія Семкович та Уляна Цимбір.

Розпочалася місія Божественною Літургією, у якій священики разом з вірними окремимим молитовними проханнями молилися за збереження України від воєнного лихоліття, молилися про мир та спокій на українських землях. “Ми повинні сумлінно та відповідально використовувати ті дари та таланти, якими нас обдарував Господь Бог, – зауважив отець Максим під час проповіді, – подивитися на на наш навколишній світ як на дар, який Бог довірив нам, через призму нашої з вами християнської відповідальності”.

Опісля, місія мала продовження у с. Шевченки, де відбулася Божественна Літургія на якій вірні та священики у сугубій ектенії молилися з проханням про переміну нашої свідомості з метою бережливого ставлення до Божого створіння. “Природа – це великий дар Божий, великий талант, – зауважив екореферент під час проповіді, – який Бог довірив нам для того, щоби ми його розвивали та примножували її багатства, і ми не маємо права “закопати” цей великий талант-дар у землю”.

По завершенні Святої Літургії, екореферент звернувся до вірних з екологічним словом у якому, демонструючи “валізку енергоефективності”, допоміг краще познайомитися з правильними методами, способами та елементами енергозбереження, щоб кожен міг усвідомити свою особисту відповідальність за Богом сотворений світ. Також отець Максим подарував ековидання Бюро УГКЦ з питань екології для парафіяльних бібліотек.

Тоді екореферент, на запрошення настоятельки с. Магдалини Чугайди, завітав до Дому Милосердя сестер св. Вінкентія у якому виховуються діти – соціальні сироти. Всі мали можливість поспілкуватися у теплій домашній атмосфері, погорити про бережливе ставлення до природнього довкілля, а молоді умхівці допомагали дітям малювати малюнки на екологічну тематику. На згадку отець Максим від Бюро УГКЦ з питань екології подарував для Дому Милосердя енергозберігаючу плівку та інші екологічні подарунки.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *