Душпастирство у Полтавському військовому госпіталі

Уже кілька місяців поспіль військовим госпіталем, що у м. Полтава, опікується греко-католицький священик – медичний та військовий капелан отець Максим Кролевський, який надає психологічну допомогу та душпастирську опіку для воїнів АТО.

А від недавнього часу, зважаючи на ревну працю священика та на прохання поранених, військове керівництво медичного закладу виділило кімнату для військового капелана, де священик зможе проводити зустрічі з усіма тими, хто потребує Божого слова.

За словами капелана, військовим, яких покалічила війна фізично та психічно, надзвичайно важко усвідомити та ідентифікувати свій тяжкий стан, а відтак повернутися до нормального способу життя; тут їм має допомогти Церква, яка має бути поруч з особами, які цього потребують.

“Зважаючи на сумну статистику повоєнного періоду, – зауважує отець Максим, – яка часто повязана з великою втратою військових у мирний час, які чинять самогубство, ми повинні за посередництвом молитви, спілкування та своєї безпосередньої присутності між воїнами, повертати їх до нормального, мирного способу життя”.

Так, кожного четверга бійці АТО, військовослужбовці та медики Полтавського військового госпіталю мають можливість поспілкуватися зі священиком, прийняти Святі Тайни Сповіді чи Єлеопомазання чи просто попросити про молитву.

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *