Київська школа отримує заслужену «підтяжку обличчя»

Автор посту: Людмила Кириленко, Офіс оборонного співробітництва

Для учнів школи № 168, яка відома інтеграцією дітей з особливими потребами в звичайний навчальний процес, 7 жовтня 2015 року було не зовсім звичайним шкільним буднем. Цього дня близько 600 дітей зібралися у шкільному дворі, щоб подивитися на церемонію перерізання стрічки, присвячену закінченню ремонту. У заході взяли участь співробітники школи й американські військові, делегацію яких очолював полковник Джордж Мільтон (Командування Збройних сил США в Європі), а також мер Києва Віталій Кличко та інші почесні гості.

У школі було оновлено фасад, на якому тепер розміщена цитата з вірша Тараса Шевченка. Було замінено всі вікна, відремонтовано дах, встановлено новий ліфт, поручні для людей з особливими потребами в кімнатах та коридорах, оновлено вбиральні, відремонтовано актову залу. Ремонт проводив місцевий підрядник, який успішно виконав один із найбільших проектів  гуманітарної допомоги в Україні. Усі ремонтні роботи проходили під контролем Інженерного управління військово-морських об’єктів (NAVFAC) та Офісу оборонного співробітництва (ODC). Школу утеплили новою теплоізоляцією, яка допоможе зберегти тепло і значно поліпшити економію енергії, що, в свою чергу, вплине на якість життя та безпеку дітей.

Кошти на ремонт у розмірі понад $ 550 000 було надано Командуванням Збройних Сил США в Європі в рамках програми гуманітарної допомоги. Місцева влада посприяла отриманню всіх необхідних дозвільних документів на будівництво, а також надала додатково 2 000 000 гривень з державного бюджету для фінансування частини проекту, яка не покривалась угодою.

Школа #168 на Оболоні історично підтримує тісні стосунки з Посольством США в рамках програми «Access» і співпрацює з багатьма українськими та міжнародними організаціями, які займаються інклюзивною освітою. Представники різних організацій були присутні на урочистій церемонії і принесли подарунки для дітей. Цей проект демонструє, як військові та громадські лідери можуть разом працювати, залучаючи зусилля міжнародного партнерства, публічної дипломатії та прагнучи до громадянської стабільності.

У своєму вступному слові полковник Мільтон зазначив, що церемонію присвячено не тільки відремонтованому об’єктові, а й самій школі та її діяльності, адже школа – це громада, яка піклується про кожного учня. На закінчення він сказав, що школа № 168 робить майбутнє своїх учнів яскравішим.

Школа № 168 ДО (2012 р.) і ПІСЛЯ (2015 р.)

Проекти гуманітарної допомоги військових США дбають про здоров’я, безпеку та освіту українських дітей, і ця турбота не закінчується після церемонії розрізування стрічки. Американські військові інвестують у місцеві громади і планують й надалі підтримувати школи, забезпечуючи відремонтовані приміщення усім необхідним обладнанням.

Американські військові прагнуть спрямовувати свої зусилля на користь громад і розбудовувати глобальне партнерство. Ця школа є чудовим прикладом цього наміру. Громадянське суспільство розвивається саме завдяки таким проектам!


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *