В Афганістані стався сильний землетрус


Землетрус в Афганістані

У понеділок у північному районі Афганістану стався сильний землетрус, який сколихнув столичний Кабул. Поштовхи землі було відчутно навіть у Пакистані та Індії.
 
В Афганістані представники провінційних відділень охорони здоров’я підтвердили смерть шести осіб і поранення майже 7О в провінції Нангархар. А в провінції Кундуз представник відділу освіти заявив «Голосу Америки», що в населеному пункті Тахар 12 школярів загинули і 35 отримали поранення.
 
У Пакистані загинуло щонайменше 40 людей і понад 300 отримали поранення, більшість у провінції Хайбер-Пахтунхва, яка межує з Афганістаном. Про це повідомили представники федеральних і провінційних органів влади.
 
Геологічна служба США повідомила, що епіцентр землетрусу силою в 7.5 балів був на глибині 196 кілометрів за 82 кілометри на південний схід від Фейзабада у віддаленому районі Афганістану в горах Гіндукуш.
 
Пакистанський військовий командувач генрал Рагіл Шариф доручив підлеглим мобілізувати війська та вертольоти для надання негайної допомоги населенню регіону.
 
У повідомленнях говориться , що в столиці Індії Делі коливання будинків змусило працівників вибігти на вулиці.
 
Цей землетрус стався майже докладно через шість місяців після нищівного землетрусу в Непалі, в результаті якого загинули тисячі людей і було знищено багато будинків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *