2015-й рік повинен стати базовим для того, щоб в 2016 році почалося поступове ві…

2015-й рік повинен стати базовим для того, щоб в 2016 році почалося поступове відновлення внутрішнього виробництва, відновлення внутрішнього попиту, почалося зростання. 2014–й був надскладним. Для мене було вкрай важливо, щоб ми впоралися, в першу чергу, з виплатами зарплат, пенсій. Розумію, що вони малі. Усвідомлюю, що кожен хоче, щоб вони були більші. Але той мінімум, який є, ми до копійки заплатили. Ми протягом року не просто вижили. Ми вистояли в умовах військової, економічної і фінансової агресії, – тому що те, що зараз відбувається на фінансовому ринку, є однією з частин гібридної війни, в якій зацікавлена РФ.
Тому 2015 рік – це рік стабілізації, щоб у 2016 році крок за кроком ми почали позитивну економічну і соціальну динаміку. В Парламенті буде проведено черговий пакет економічних реформ, Україна отримає стабілізаційну фінансову допомогу від наших міжнародних кредиторів. Після допомоги МВФ в Україну прийдуть інвестиційні гроші на пожвавлення економіки. Ми домовилися про пакет допомоги 3,5 мільярда доларів США з ЄБРР, Європейським інвестиційним банком, міжнародними фінансовими інститутами. Ці кошти підуть на модернізацію української ГТС. А це українські труби, це робочі місця, це зменшення витрат при транспортуванні газу і збільшення вартості української ГТС. Друге – це дороги. Дороги – це так само робочі місця, зайнятість українських компаній, які зможуть і працювати, і виплачувати заробітну плату. Третє – це інфраструктурні проекти, освіта, медицина.
Тому 2016 рік бачу роком економічної стабільності.


2015-й – це рік стабілізації, щоб у 2016 році крок за кроком ми почали позитивну економічну динаміку

«Україна знаходиться в стані війни. Жодного разу за сучасну українську історію ми ніколи не були в такій ситуації. Я не можу назвати жодної європейської краї…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *