Поблизу м. Сватове, що на Луганщині, триває операція з гасіння пожежі на арсеналіСтаном на

Поблизу м. Сватове, що на Луганщині, триває операція з гасіння пожежі на арсеналі

Станом на 12-00 30 жовтня на території арсеналу поблизу міста Сватове, що на Луганщині, продовжуються заходи з гасіння пожежі . Задіяно гусенечні пожежні машини на базі Т-54 ЗС України. Караули ДСНС забезпечують їх водою.
Є жертви. Загинули дві людини. Поранено четверо військовослужбовців та четверо мешканців м. Сватове. Їм оперативно надано медичну допомогу.

За попередньою інформацією, пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотирьохповерхівок та 20 триповерхових будинків. У результаті розльоту боєприпасів вночі спалахували локальні пожежі. Силами бригад ДСНС та військових підрозділів їх вдалося локалізувати та погасити.

У м. Сватове створено оперативний штаб, до складу якого увійшли представники МО України, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самовядування. З метою контролю за ситуацією місто Сватове розділене на 6 квадратів, в кожному з яких ситуацію контроюють зведені групи представників ЗС України та МВС. Зазначені групи фіксують падіння боєприпасів, що не розірвались, надають медичну та консультативну допомогу місцевим мешканцям. Зокрема, пункт медичного обслуговування населення відкрито в Сватівській гімназії та школі №6. Окрім цього медичний прийом дорослого населення проводиться у Центральній районній лікарні, а на привокзальній площі у приміщенні залізничної лікарні — медобслуговування дітей.

З міста евакуйовано 118 пацієнтів Сватівської районної лікарні, 100 будинок пристарілих та 116 школу-інтернат. 29 військовослужбовців вийшли з території арсеналу.

Функціонує комісія з представників органів влади та місцевого самоврядування, які фіксують руйнування та визначають матеріальні збитки.

Номер гарячої телефонної лінії: 3-19-22

Руслан Ткачук, речник АТО у Луганській області (з м. Сватове)
http://ato.lisichansk.in.ua/poblizu-m-svatove-shho-na..


Посилання
ato.lisichansk.in.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *