8 листопада – День молитви за сиріт

Що таке День молитви за сиріт

У цей день Церкви по всій Україні приділяють особливу увагу дітям, які залишилися без піклування батьків. Метою Дня молитви є нагадати людям про Боже ставлення до таких дітей і допомогти побачити шляхи, як їм допомоги. Адже лише активною дією ми зможемо виконати Боже повеління «зглянутися над сиротами» (Якова 1:27). День молитви проводиться у другу неділю листопада; основні заходи відбуваються під час недільної служби.

Для чого потрібен День молитви за сиріт

Бог називає себе Батьком сиріт і особисто опікується їхньою долею. Він усіх закликає проявити любов до кожної такої дитини і зробити все можливе, щоб у неї була сім’я (Пс. 68:6). Служіння дітям-сиротам — не просто соціально значима, благодійна справа — це Євангелія в ділах! Це нагадування усім християнам, що вони свого часу також були усиновлені в Божу сім’ю, завдяки жертві Ісуса Христа.

Як відбувається День молитви за сиріт

Кожна помісна християнська громада самостійно вирішує, які заходи провести на День молитви. Це може включати загальну заступницьку молитву за дітей-сиріт, свідоцтва, проповіді, уроки недільної школи на дану тематику, презентації програм служіння дітям та багато іншого. Крім недільного служіння, церкви можуть проводити різноманітні заходи напередодні чи після самого Дня молитви, у тому числі концерти, зустрічі домашніх груп та груп за інтересами, молитовні служіння, відвідування дитячих будинків тощо. Ідеї для свята  можете отримати тут: «ІДЕЇ»

Хто організовує День молитви за сиріт

День молитви за сиріт – це ініціатива Альянсу «Україна без сиріт», всеукраїнського руху християн та організацій, які працюють в єдності, маючи одну спільну мету: охопити всіх дітей-сиріт справжньою християнською турботою, дати можливість кожній дитині зростати в люблячій сім’ї та попередити сирітство в Україні.

Якщо Ви бажаєте стати координатором Дня молитви у Вашій місцевості або маєте запитання щодо проведення заходів у Вашій Церкві, зверніться до регіонального координатора у Вашій області. Контакті дані координаторів тут: «КООРДИНАТОРИ»

Якими матеріалами та можливостями можна скористатися

Альянс «Україна без сиріт» розробив низку матеріалів, щоб допомогти Церквам у проведенні Дня молитви, у тому числі буклети, плакати, відеоматеріали, презентації та інше.

Детальніше про наявні матеріали можна дізнатися тут: «РЕСУРСИ»

Хто може брати участь у Дні молитви за сиріт

У Дні молитви може брати участь будь-яка помісна громада, незалежно від свого розміру та фінансових можливостей. Крім церков, до заходів можуть долучатися благодійні та громадські організації, різноманітні засоби інформації, представники бізнесу та просто ініціативні люди.

На що впливає День молитви за сиріт

Спільна молитва віруючих та їхні практичні справи у служінні дітям-сиротам є головною передумовою того, що Україна стане країною без сиріт. День молитви за сиріт, без перебільшення, повинен стати визначним днем у втіленні цієї благородної справи.  Наслідком цієї події повинні стати суттєві зміни в житті тисяч обездолених дітей, а християни матимуть ще одну можливість на власному досвіді відчути дію слів Ісуса Христа: «Хто приймає таку дитину в Моє Ім’я, той приймає Мене» (Мт. 18:5).

День молитви за сиріт є ініціативою Альянсу «Україна без сиріт» і частиною міжнародного руху Orphan Sunday.

Молитва за дітей сиріт

Всемогутній і Милосердний Боже, наш Небесний Отче!

До Тебе заносимо сьогодні наші вдячні і благальні молитви.

Дякуємо Тобі за дар життя кожної людини і кожної дитини.

Ласкаво просимо Тебе, Небесний Отче: поблагослови

дітей-сиріт, покинутих, позбавлених батьківської турботи

та любові. Зігрій їхні серця, збери їх під Свої крила, щоб

вони відчули Твоє піклування, сповнене любові і милосердя

та втішилися радістю, що у Тобі мають найкращого Батька.

Зціли їхні серця від зранень фізичних і духовних. Вилий на

них повноту Твоєї любові і Твого милосердя. Поблагослови,

Небесний Отче, усіх людей і всі сім’ї, які опікуються сиротами,

щоб Твій мир і Твоя благодать завжди перебували з ними.

А Ти, Пресвята Богородице, Мати і Заступнице наша,

потіхо і прибіжище сиріт, покрий своїм небесним Покровом

усіх дітей та будь для них ласкавою і люблячою Матір’ю.

Амінь.

Джерело: http://www.orphansunday.org.ua/about/

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *