Листопад – Національний місяць усиновлення в США

Автор посту: Вільям Бистрянські, Генеральний консул, Посольство США

Паралімпійська чемпіонка, усиновлена американською родиною, Оксана Мастерс

Кожен листопад у Сполучених Штатах вважається Національним місяцем усиновлення. Це час поміркувати про важливість сім’ї, вшанувати ті родини, які відкрили свої серця і свої домівки для дітей-сиріт, і виступити за те, щоб в усьому світі діти, які потребують усиновлення, отримали безпечні, стабільні домівки.

Як американці, ми вважаємо, що діти мають право зростати в сім’ї, яка любить і захищає їх. Цю віру ми і українці поділяємо, і тому ми були дуже раді вітати приїзд до Києва кілька тижнів тому Оксани Мастерс, яку 18 років тому вдочерила з України американська родина.

Історія Оксани справді надзвичайна. Вона народилася в Україні, із пошкодженими під час внутрішньоутробного розвитку ніжками, що було наслідком радіаційного отруєння в результаті чорнобильської аварії. Оксану вдочерили із українського сиротинця американські батьки, коли їй було сім років.  У 13 років вона почала займатися веслуванням. Нині, у віці 26 років, вона є паралімпійською весляркою і лижницею світового класу, чемпіонкою літніх ігор 2012 року в Лондоні і зимових 2014 року в Сочі.

Оксана Мастерс зустрілися з українськими пораненими солдатами в Києві, жовтень 2015 року

Під час своєї першої поїздки назад до країни свого народження минулого місяця, Оксана відвідала дитячий будинок і школу для дітей з особливими потребами, а також зустрілася з пораненими солдатами та американськими і українськими родинами-всиновлювачами. Вона миттєво стала місцевою знаменитістю і тепер за неї вболіватимуть дві країни, адже вона готується до літніх ігр в Бразилії в наступному році.

Оксана є яскравим прикладом того, як усиновлення може кардинально змінити життя в позитивний бік, і ми вдячні, що під час її короткого перебування вона була в змозі підняти поінформованість в питаннях усиновлення та сприяти усиновленню дітей з особливими потребами по всій країні.

Оксана Мастерс відвідала Городецький дитячий будинок у Ворзелі, Україна, жовтень 2015 року

Цього і кожного місяця, ми хочемо бачити, як усе більше дітей знаходять люблячі сім’ї, що будуть підтримувати їх, заохочувати їх і допомагати їм повністю розкрити свій потенціал. Ось чому ми задоволені зусиллями України щодо приєднання до Гаазької конвенції про міжнародне всиновлення, і тому ми підтримуємо зусилля України зі створення більш прозорого, надійного, етичного процесу усиновлення, який дбає про інтереси дитини в першу чергу.

У листопаді цього року, коли ми відзначаємо національний місячник з усиновлення, давайте знову підтвердимо нашу прихильність забезпеченню всім дітям максимальних шансів досягти своєї мрії і реалізувати свої найбільші прагнення.

Дізнатися більше про поїздку Оксани Мастерс в Україну:


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *