Активістам-спостерігачам на КПВВ «Зайцеве» порізали ножем намет

За кілька днів до цього активісти звернулися зі скаргами до Міноборони через те, що військовослужбовець зіпсував особисте майно громадянина України

В ніч з 13 на 14 грудня на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» було ножем порізано намет громадської організації «Фундація.101», в якому розміщені робочі місця спостерігачів проекту «Прифронтова інспекція». Про це «Громадському радіо» розповів голова громадської організації «Фундація.101» Андрій Богданович.

За його словами, їхні представники закрили на ніч намет та пішли додому. Вранці виявили, що він порізаний ножем. Також Андрій Богданович, каже, що ймовірність того, що пошкодили намет цивільні — дуже мала. Те, що сталось, представники «Прифронтової фнспекції» пов’язують з конфліктом, який виник у них з військовим 8 грудня.

«Наші монітори зафіксували факт того, що один з військових на контрольному пункті зіпсував  майно громадянина , який перетинав контрольний пункт. Людина залишила свій автомобіль, відійшла у своїх справах, а коли повернулась, побачила, що колеса пробиті ножем і наші монітори зафіксували той, момент, коли військовий пробив ці шини», — сказав Андрій Богданович. 

Як він зазначив, встановити, кому підпорядковується військовий, не вдалося. Представники «Фундаціі.101» написали за цим фактом листи в Міноборони і Держприкордонслужбу, але відповідь поки не отримали.

Слухати новину Слухати новину

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *