10 оригінальних убрань для ялинки від українських виробників

Гарно прикрашена усією родиною ялинка — один із головних символів різдвяно-новорічних свят. Саме вона у поєднанні із запахом мандарин та співом колядок створює особливий настрій, якого усі ми щороку чекаємо з нетерпінням. Ми розшукали, хто в Україні виготовляє унікальні ялинкові іграшки ручної роботи. Зазначимо лиш, що цей перелік не є вичерпним — майстрів, які власноруч створюють новорічні прикраси, у рази більше, ніж десять.

Зробив Тато

«Сімейна мануфактура, покликана зробити світ яскравішим, а емоційний зв’язок між дітьми і батьками міцнішим», — це про львівську майстерню іграшок «Зробив Тато».  Милі й затишні фігурки, майстерно і тонко вирізьблені з фанери, не залишать байдужим нікого. Майстри пропонують не лише більш ніж 50 варіантів ялинкових прикрас, які можна придбати як окремо, так і наборами, а ще й різдвяну шопку-розмальовку, яка буде хорошим подарунком не лише для дітей, але й «для усіх дорослих, хто родом з дитинства, вірить в чари Різдва і готовий виділити час для творчого розмальовного спілкування зі своїми дітьми».

Коза-Дереза

Тернопільська етномайстерня «Коза Дереза» пропонує до Різдва та Нового Року кілька колекцій текстильних розписних іграшок ручної роботи. Архаїчно прості й магічні бублики та хатинки, коники та кізоньки, жар-птиці й ялинки, півники й янгелики декоровані в вічно трендових святкових кольорах. Іграшки пошиті вручну із натурального бавовняного текстилю, наповнені легким гіпоалергенним синтепоном, розписані італійськими акрилами та просочені ароматами ванілі й памаранчу.

Pretty Plate

Дивовижні прикраси з кераміки, виготовлені вручну, пропонує інтернет-магазин Pretty Plate. Зазвичай, вони продають оригінальний керамічний посуд та предмети інтер’єру – все від українських майстрів. Але до зимових свят готуюсь особливу колекцію: «Ми хочемо, аби ви могли відчути шорсткість обпаленої глини, пропустити крізь себе аромати лісу. Кожен предмет у нашому магазині зберігає тепло рук людини. У кожного — своя історія, кожному є, що розповісти».  Керамічні пташки, янголи, серця та зірки зроблять вашу ялинку особливою.

Юріта

Хіба можна уявити зимові свята і ялинку без традиційних скляних іграшок? На Івано-франківській фабриці ялинкових прикрас «Юріта» їх видувають і розписують вручну вже багато років. «Майстер-склодув точно знає, скільки повітря необхідно, щоб видути кулю необхідного розміру зі скляної трубки-заготовки, розпеченій на спеціальному пальнику. За зміну один склодув робить 150-200 кульок, — пояснюють процес виготовлення іграшок на сайті компанії. — Коли кулька готова, її вручну обробляють сріблом, аби вона стала дзеркальною. Після всіх підготовчих етапів настає найбільш хвилюючий і творчий — художній розпис. На заводі працюють понад двадцять художників, які створюють неповторні шедеври на «полотнах» ялинкових іграшок. В результаті виходять унікальні прикраси, в які закохуєшся з першого погляду».

Мамина мануфактура

Майстерня «Мамина мануфактура» пропонує набори новорічних іграшок, які за бажанням можна довиготовляти самим – це може стати одним із таких  приємних передсвяткових приготувань батьків разом із малечею. Набір складається з 15 іграшок різних форм. Їх  можна розфарбовувати акриловими фарбами, гуашшю, аквареллю,  крейдою, олівцями, фломастерами.  Або обклеїти папером, блискітками, пластиліном чи конфеті. «Ці іграшки можуть стати повноцінною прикрасою ваших ялиночок, або ж  з них можна зробити красиві новорічні гірлянди», — радять автори.

Одягни ялинку у вишиванку

Майстерня авторських новорічних іграшок «Одягни ялинку у вишиванку» пропонує створювати святковий настрій із допомогою прикрас з фетру, декорованих українською вишивкою. Три колекції прикрас, вишитих у єдиному стилі, – «Карпати», «Квітка» й «Класика» — мають задовольнити різні смаки.

PomPon

Взагалі-то Mr.Pompon – це марка в’язаних речей ручної роботи. Її майстри в’яжуть теплі шапки, шарфи, рукавиці та шкарпетки з натуральних матеріалів. Але до зимових свят вони готують дещо особливе — колекцію милих і теплих в’язаних ялинкових іграшок. До новорічного набору входять в’язаний светр, шапочка, пара рукавиць, пара шкарпеток, а ще — два смачних пряника, розписаних вручну.

Boroda

Одягнути ялинку патріотично і створити удома справжню казку допоможуть дизайнери  майстерні Boroda. Дерев’яні ялинкові прикраси з карпатської модрини — це щось особливе. Янгелики, коники, сніжинки, традиційні кульки з українським орнаментом, і навіть тризуби — усі виконані в єдиному стилі.

StudioFolis

Веселі та неповторні іграшки для ялинки створюють зі звичайних лапочок у львівській майстерні StudioFolis. Автори цих дотепних прикрас обіцяють відобразити на склі під ваше замовлення будь-якого мультгероя чи тваринку.

Картоньє

Ательє декору «Картоньє» було засноване лише рік тому, але різноманіття представлених у колекції ялинкових іграшок вражає. Ательє пропонує безліч рішень для оригінального оздоблення осель чи офісів – іграшки на ялинку з фетру, дерева, паперу, бісеру, екологічно чистих матеріалів з елементами декупажу та інших технік декорування. Автори прикрас наголошують, шо новорічні іграшки на ялинку з фетру – це дуже вдале рішення для оформлення ялинки, якщо у домі є маленькі дітки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *