Генеральною прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього керівника ГУ МВС України в Одеській області у зв’язку з подіями в Одесі 2 травня

Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України у кримінальному провадженні щодо дій правоохоронних органів під час подій 2 травня 2014 року у м. Одесі завершено досудове розслідування провадження за підозрою колишнього керівника ГУМВС України в Одеській області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених: ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Підозрюваному інкримінується зловживання службовим становищем, яке полягало в умисній, всупереч інтересам служби, бездіяльності з метою одержання для себе неправомірної вигоди немайнового характеру та призвело до настання тяжких наслідків у вигляді загибелі під час масових заворушень 02.05.2014 у м. Одесі 48 осіб, спричинення тілесних ушкоджень 200 особам та завдання матеріальних збитків, а також завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані і позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження, за наявних можливостей організувати їм допомогу, а також наступне службове підроблення документів щодо введення оперативного плану «Хвиля».

Відповідно до вимог ст. 290 КПК України, підозрюваному та захиснику надані матеріали для ознайомлення.

Найбільша санкція серед інкримінованих статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *