Як затримують нелегальних мігрантів на Харківщині

Протягом 2015 року прикордонниками Харківського загону за результатами реалізації оперативних даних щодо протидії незаконній міграції було припинено діяльність 3 каналів незаконного переправлення осіб через державний кордон.

На зеленій ділянці кордону затримано 8 нелегальних мігрантів, громадян Камеруну, В’єтнаму, Азербайджану, Узбекистану та 5 громадян України, причетних до організації та функціонування каналів.

В пунктах пропуску через державний кордон викрито 7 спроб використання підроблених документів, при спробі перетину державного кордону громадянами, вихідцями з країн міграційного ризику, та припинено діяльність 2 каналів торгівлі людьми. В ході проведення заходів затримано 2 організаторів злочинної діяльності та попереджено вивезення 6 жертв незаконної сексуальної експлуатації за межі України, які навіть не підозрювали, яка доля чекає на них за межами рідної країни.

Одне з найвдаліших затримань «нелегалів» на протязі року відбулося на ділянці відділу «Вовчанськ» в жовтні цього року. В рамках проведення спільної прикордонної операції «Кордон – 2015», за результатами проведення низки оперативно-перевірочних заходів, на відстані 100 метрів від кордону в районі н.п. Гатище, прикордонниками було виявлено та затримано громадянина України, який намагався незаконно переправити до Російської Федерації 2-х громадян Узбекистану та 1 громадянина Азербайджану.

В подальшому, шукачів кращої долі було притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Стосовно «переправника нелегалів» було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 КК України. Наразі, йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба Харківського прикордонного загону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *