Задоволено клопотання Генпрокурора України Віктора Шокіна про звільнення 277 суддів АР Крим та м. Севастополя за порушення присяги

24.12.2015 Вищою радою юстиції України задоволено клопотання Генерального прокурора України Віктора Шокіна та прийнято рішення про внесення подання до Президента України та Верховної Ради України про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим та м. Севастополя за порушення присяги.

Нагадаємо, що Управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за підозрою 277 суддів Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Довідково:  санкція ч. 1 ст. 111 КК України Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *