Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО – 26 грудняХроніка подій на сході України

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО – 26 грудня

Хроніка подій на сході України за минулу добу

Луганський напрямок

Вже другу добу підряд зберігається абсолютне затишшя.

Донецький напрямок

Зберігається неспокійна обстановка поблизу селища Луганське. Протягом минулої доби бойовики здійснювали збройні провокації з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Двічі позиції сил АТО були обстріляні з протитанкових ракетних комплексів. Там же було зафіксовано роботу ворожого снайпера.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, на захід від Вуглегірського водосховища, у північних околицях Горлівки, ворог також здійснив серію провокацій. Так, у Зайцевому противник більше десяти разів провокував українських військових на відкриття вогню у відповідь.

При цьому застосовував стрілецьку зброю та гранатомети. До того ж, наші рубежі оборони у тім районі були двічі обстріляні з 82-мм мінометів.

Неспокійно було і в передмісті Горлівки, у Майорську, де ворог тричі обстріляв позиції сил АТО. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

На Захід від Горлівки напруженою обстановка залишалася у районі Новгородського, де протягом доби бойовики порушували режим тиші, використовуючи стрілецьку зброю. Там же було зафіксовано роботу снайпера. Одна ворожа провокація із використанням крупнокаліберних кулеметів відбулася поблизу Троїцького. Також поблизу села Кам’янка, що знаходиться на ділянці автошляху Костянтинівка – Донецьк, позиції сил АТО були обстріляні зі стрілецької зброї.

Зросла активність противника поблизу Донецького аеропорту. Половина усіх обстрілів українських позицій на Донецькому напрямку припадає саме на околиці Донецького летовища. НЗФ і надалі активно застосовують стрілецьку зброю, гранатомети. Поблизу Опитного та Пісок вчора відпрацювали ворожі снайпери. А з настанням темряви ворог вчора обстріляв наші рубежі оборони з 82 та 120-мм мінометів.

Маріупольський напрямок

Ворог проявляв активність поблизу Широкиного та Мар’їнки. Зокрема, бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї у районі Мар’їнки. А опівдні ворог випустив три міни по українським рубежам оборони поблизу Широкиного.

До того ж, вчора бойовики підступно обстріляли село Водяне Волноваського району Донецької області з 82 та 120-мм мінометів. Декілька домівок місцевих жителів зазнали серйозних руйнувань. Встановлено, що вогонь вівся зі сходу – з району Широкиного та Комінтернового, де є загони бойовиків. Позицій сил АТО у Водяному та навколо нього немає.

Нагадаємо, цього тижня НЗФ двічі входили у Комінтернове та виходили з нього, провокуючи українських військових на початок активних бойових дій.

Вчора в районі проведення АТО було зафіксовано 2 польоти ворожих БПЛА в районі Маріуполя. Встановлено, що вони здійснювали розвідку місцевості на березі Азовського моря, поблизу Широкиного, та місцевості в районі села Водяне.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

Президент нагородив 300 воїнів-учасників АТО

Серед них – 282 військовослужбовця ЗСУ, 17 – Національної гвардії та один військовий Держприкордонслужби. Вони брали участь у бойових діях та продемонстрували професіоналізм та високий рівень бойового духу під час операцій у районі Донецького аеропорту, поблизу Пісок, Дебальцевого, Мар’їнки, Водяного, Спартака, Широкиного, Станиці Луганської та Щастя.

Сили АТО докладають усіх зусиль, щоб вилучити з обігу незаконну зброю та ліквідувати схрони зі нею та попередити будь-яку спробу диверсії

Так, вчора СБУ затримала диверсанта у Добропіллі Донецької області, який планував здійснити низку терактів у районі проведення АТО. У травні-липні минулого року бойовик пройшов спецпідготовку на базі бандформування «Восток».

Оперативники вилучили у диверсанта 9 кг пластиду, гранатомет РПГ-26, гранати Ф-1, автомат Калашникова, пістолет Макарова та набої.

За рік українські правоохоронці вилучили з різних схованок у одній лише Донецькій області 328 гранатометів, майже 5 тисяч гранат, 236 автоматів, кулеметів та іншої стрілецької зброї, 27 вибухових пристроїв та 350 кг вибухівки, і більше 300 тисяч набоїв. Під цілодобовим контролем правоохоронців знаходяться автовокзали, залізничні станції, проїзди до міст та сіл і автошляхи. Завдяки їхній оперативній роботі та співпраці з військовими вдалося попередити безліч диверсій, що загрожували життю українців.

Напередодні новорічних свят українські військові передають подарунки та допомогу мешканцям прифронтових міст

Група офіцерів цивільно-військового співробітництва передала спортивне спорядження для дитячо-юнацької спортивної школи-інтернату у місті Мар’їнка Донецької області.

Подарунки для команди з міні-футболу, зокрема, м’ячі, сітки для футбольної команди та взуття, закупили наші волонтери та благодійники. Військові також започаткували ініціативу допомоги школам Мар’їнки та Красногорівки, щоб надати можливість дітям займатися фізкультурою.

Також українські громадські організації передали засоби гігієни, медикаменти і побутові речі нашим воїнам, які служать біля Маріуполя.

Не обійшли увагою і дітей у садочках та санаторіях міста – вони теж отримали солодкі подарунки до Нового Року.

Бійці Національної гвардії України проходять посилені тренування

Днями в Дніпропетровську пройшли навчально-методичні збори з екіпажами БТР. Бійці якісно відпрацювали основи вивірки та приведення до бою кулеметів, навички керування бойовими машинами, дії екіпажів у надзвичайних ситуаціях та ведення розвідки. Військові також здійснили тренувальні стрільби.

https://youtu.be/FqcNZBLytYc
http://mediarnbo.org/2015/12/26/zvedeni-dani-shhodo-s..
15:05

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *