Бюджетом-2016 для НАБУ виділено 486,6 млн. гривень

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» на функціонування НАБУ загалом передбачено 486,6 млн грн., з яких на капітальні видатки – 114 млн. грн. За словами Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, цієї суми вдалося досягти завдяки підтримці міжнародних партнерів – МВФ.

 «Ці кошти будуть спрямовані на придбання автомобілів, спеціальної апаратури, комп’ютерної техніки, сервісного, мережевого обладнання – всього того, що забезпечить ефективну роботу НАБУ», – пояснив в ефірі «Громадського радіо» Директор Бюро.

Втім, за словами А.Ситника, левова частка виділеного бюджету піде на виплату заробітної плати співробітникам Бюро.

«У Законі «Про Національне антикорупційне бюро України» передбачені гідні умови оплати праці, у першу чергу, детективів. Це значно зменшує корупційні ризики. Добре й те, що ні Президент, ні Уряд, ні парламент не можуть впливати на розмір заробітної плати», – зазначив А.Ситник.

Як повідомлялося раніше, в цілому за результатом відкритих конкурсів на заміщення вакантних посад у НАБУ вже відібрано 320 переможців, з них 230 призначені. Решта будуть призначені після проведення спеціальної перевірки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *