На передову відправлять сучасні безпілотники, розроблені студентами КПІ

Українські військові до кінця цього року отримають на озброєння сучасні безпілотні авіаційні комплекси «Spectator», розроблені студентами Київського політехнічного інституту і виготовлені заводом «Меридіан» ім. С.П. Корольова.

Про це інформує VIDIA з посиланням на прес-службу Укроборонпрому.

Фото: Укроборонпром

Spectator складається з наземної станції керування та трьох безпілотних літальних апаратів. Вітчизняні безпілотники компактні, а тому малопомітні. Вони не мають спеціальних вимог до стартової площадки та додаткових пристроїв для зльоту – можуть стартувати навіть з руки.

Максимальна висота для Spectator складає 2 км, швидкість – до 120 км/год, а тривалість безперервного польоту – до 2 годин. Наземна станція забезпечує прийом і передачу сигналів на безпілотник на відстані до 30 км.

«Пристрій можна додатково оснастити камерою денного/нічного бачення із 10-кратним зумом, тепловізійною і мультиспектральною камерами, фотокамерою високої роздільної здатності, датчиком радіаційного фону та іншим обладнанням», – йдеться у повідомленні.

Spectator здатні розвідувати та моніторити державний кордон, водні й лісові масиви, нафто- і газопроводи, здійснювати аерофотозйомку та застосовуватись у пошуково-рятувальних операціях.

Нагадаємо, українець розробив систему порятунку авіапасажирів з падаючого літака.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *