Timeline Photos


Ми повернемося до виховання спортсменів по системі «від новачків до чемпіонів» – начальник управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації

Наголосив начальник управління молоді та спорту облдержадмінстрації Антон Волохов під час колегії в Луганській обласній ВЦА.
Наразі на підконтрольній території Луганщини працює обласний фізкультурно-оздоровчий центр «Олімп» (місто Кремінна), який є єдиним спортивним об’єктом. Тут створено умови для підготовки до змагань спортсменів спорту вищих досягнень.
Як зазначив начальник управління, за останній рік на території центру було покладено нове штучне покриття на футбольне поле, збудовано зал важкої атлетики, утеплені будинки, замінено на економну систему освітлення футбольного поля, проведено безкоштовне інтернет-покриття та закуплено необхідний спортінвентар (штанги, легкоатлетичні бар’єри, диски, списи, ядра, м’який інвентар та інше), оскільки більша частина його залишилась на неконтрольованій території області.
Проте на сьогодні щоб виховати лише на території області спортсмена вищих спортивних досягнень цього недостатньо.
– Ми повинні дати нашим спортсмена та тренерам всі комфортні умови для тренувань. Для цього, ми плануємо на базі Центру «Олімпу» зробити повноцінний спорткомплекс з усім необхідним для спортсменів, – сказав Антон Волохов.
Так, на наступний рік заплановано розробити проект будівництва легкоатлетичного манежу, відкрити 25-метровий басейн та відновити роботу Луганського обласного вищого училища фізичної культури та спорту.
Очільник управління молоді та спорту ОДА підкреслив, що відновлення роботи училища дасть можливість виховувати спортсменів спорту вищих спортивних досягнень по системі «від новачків до чемпіонів» (ДЮСШ – училище фізкультури – інститут фізкультури і спорту – школа вищої спортивної майстерності).
Таким чином, спортсмен не виїжджаючи за межі області матиме змогу навчатись, проживати та водночас тренуватись на обласних спортивних майданчиках. Це дасть можливість не тільки зберегти, а й примножити спортивний потенціал області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *