Японія вибачилась перед Південною Кореєю через “жінок для втіхи”

Японія вибачилась перед Південною Кореєю через “жінок для втіхи”

  • 28 грудня 2015


AP

Наприкінці жовтня біля посольства Японії в Сеулі жінки провели протест, вимагаючи компенсації та вибачень через сексуальне рабство під час війни.

Японія і Південна Корея досягли історичної угоди в урегулюванні питання про жінок, яких змушували працювати в японських публічних будинках під час Другої світової війни.

Згідно із угодою, Японія виплатить 1 млрд єн – приблизно 8,3 млн доларів, у південнокорейський фонд для постраждалих від сексуального рабства.

Це питання ускладнювало відносини між двома країнами: Південна Корея вимагала більше вибачень та компенсацій для жертв.

Ця угода є першою домовленістю щодо цього питання із 1965 року.

Її досягли після того, як обидві сторони домовилися прискорити переговори.

Про угоду оголосили після того, як міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда прибув до Сеула, аби провести переговори із своїм колегою Юн Бен Се.

Під час переговорів представник Японії передав вибаченнями від прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе, який сказав про “глибоку відповідальність” за цю історичну проблему.

Міністр закордонних справ Південної Кореї заявив, що проблема буде вирішена, коли японська влада виконає всі свої зобов’язання.

Вважається, що до 200 тисяч жінок з Кореї, Китаю, Тайваню, Філіппін і Індонезії змусили стати так званими “жінками для втіхи” японських солдатів під час Другої світової війни.

У Південній Кореї досі живуть 46 постраждалих.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *