ГОЛОВНОЮ ВІЙСЬКОВОЮ ПРОКУРАТУРОЮ ПРИЙНЯТО ЗАКОННЕ РІШЕННЯ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ ЗА ФАКТОМ НЕВДАЛОЇ СПРОБИ РЕАЛІЗУВАТИ

ГОЛОВНОЮ ВІЙСЬКОВОЮ ПРОКУРАТУРОЮ ПРИЙНЯТО ЗАКОННЕ РІШЕННЯ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ ЗА ФАКТОМ НЕВДАЛОЇ СПРОБИ РЕАЛІЗУВАТИ ДЕРЖАВНИЙ ПАКЕТ АКЦІЙ ПАТ

Головною військовою прокуратурою прийнято законне рішення у кримінальному провадженні за фактом невдалої спроби реалізувати ФДМУ державний пакет акцій ПАТ «Науково-дослідний інститут електромеханічний приладів»

Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом продажу Публічного акціонерного товариства «Науково-дослідний інститут електромеханічний приладів» та прийнято законне рішення.
Нагадаємо, що конкурсну процедуру продажу 94,44 % державного пакету акцій ПАТ «Науково – дослідчий інститут електромеханічних приладів» було оголошено та розпочато Фондом державного майна України 02.09.2015 року.
Формальною підставою для цього стала постанова Кабінету Міністрів України № 135/8734, яка була прийнята за ініціативою колишнього голови ФДМУ М. Чечетова ще у січні 2004 року і фактично не передбачала визначення ринкової вартості державних підприємств під час їх приватизації.
На підставі вказаної постанови за такою методикою протягом поточного року було реалізовано сім пакетів акцій державних підприємств.
Однак, у ході досудового розслідування вказаного провадження за клопотанням Головної військової прокуратури було накладено судовий арешт акцій Науково-дослідного інституту, внаслідок чого вдалося зупинити його продаж за неринковою і заниженою ціною.
За результатами розслідування та клопотанням слідчого ФДМУ скасовано результати вже проведеного конкурсу продажу 94,44 % пакету акцій ПАТ «Науково – дослідчий інститут електромеханічних приладів» і скасовано попередньо проведену стандартизовану оцінку.
Відстоюючи державні інтереси та співпрацюючи зі слідчими органами, ФДМУ розроблено та направлено до Кабінету Міністрів України нову методику оцінки об’єктів державного майна, яка відповідає вимогам сьогодення та ґрунтується на оцінці вартості пакетів підприємств за ринковими цінами. Вказана методика затверджена постановою КМУ від 25.11.2015 № 1033.
Таким чином, внаслідок усунення (у тому числі, процесуальним шляхом) передумов для настання матеріальних збитків державі під час організації продажу акцій зазначеного державного підприємства посадовими особами ФДМУ, в їх діях слідством не встановлено об’єктивної та суб’єктивної сторони ознак злочину, передбаченого ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, якщо воно завдало істотну шкоду державним інтересам), на підставі чого 24.12.2015 прийнято законне рішення про закриття кримінального провадження.
Водночас Головною військовою прокуратурою підготовлено адміністративний позов до суду про скасування рішення ФДМУ щодо виключення ПАТ «Науково-дослідний інститут електромеханічний приладів» з переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, а також про скасування постанови КМУ від 12.05.2015 № 271 щодо включення цього Інституту до переліку державних підприємств, що підлягають приватизації.
http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications..

 

Головною військовою прокуратурою прийнято законне рішення у кримінальному провадженні..

www.gp.gov.ua
Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *