НАБУ не буде втручатись у політику – А.Ситник

Політичні спекуляції навколо внесення даних до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань є проблемою для держави. Про це розповів Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв’ю «Цензор.нет».

«Забули про існування 62-ї статті Конституції – презумпція невинуватості. У нас сам факт внесення даних до Єдиного державного реєстру стає твердженням того, що людина – корупціонер, тому на нього виливають тонну бруду», – вважає А.Ситник. При цьому він додав, що часто політики під час спілкування з детективами не підтверджують інформацію про корупційні злочини, яку вони озвучували раніше.

Артем Ситник наголосив, що Бюро «не буде втручатися в політику та підтримувати гучні, нічим не підтверджені заяви». «Говорити про конкретні прізвища у конкретних кримінальних справах зможемо тільки тоді, коли буде хоча б повідомлення про підозру. А це відбувається тоді, коли є достатньо даних, що вказують на причетність особи до скоєння злочину. Але навіть у такому випадку можна буде сказати про те, що людина перевіряється. Назвати його винним можна лише після рішення суду. Останнє – наш пріоритет», – наголосив Артем Ситник.

Директор Бюро підкреслив, що припиняти практику політичних спекуляцій можна за допомогою постійного роз’яснення цього питання в ЗМІ, а також попередження особи про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий донос.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *