У Держдепі США заявили, що Росія розбомбила учасників переговорів про політичний перехід у Сирії


На фото у центрі Захран Аллуш.

Вбивство лідера повстанського угрупування, яке бере участь у підготовці до діалогу про політичний перехід у Сирії, не є конструктивним, вважають у Вашингтоні. Про це у Державному департаменті США заявили коментуючи повідомлення про загибель у результаті російського авіаудару Захрана Аллуша, який очолював «Джейш аль-Іслам», найпотужнішну, за оцінками оглядачів, групу, яка протидіяла уряду Башара Асада.

Такі повітряні удари російської авіації надсилають невірний сигнал угрупованням, які беруть участь у політичному діалозі з метою припинення конфлікту в країні і ускладнюють зусилля по організації переговорів, заявили у Держдепартаменті США.

Захран Аллуш, лідер угруповання «Джейш аль-Іслам», під командуванням якого перебували тисячі бійців в околицях Дамаску, був убитий в п'ятницю в результаті повітряного удару, який, як стверджують джерела Reuters в середовищі повстанців, було завдано російськими військовими літаками.

Такі удари не найконструктивніше посланням

«Джейш аль-Іслам» брала участь у конференції в Ер-Ріяді, де сирійські опозиційні угруповання дійшли згоди про загальні цілі пропонованих політичних переговорів з метою припинення громадянської війни в країні та обрали у якості представника у цьому діалозі колишнього прем'єр-міністра Сирії.

«Удар по Аллушу, іншим членам "Джейш аль-Іслам" та іншим опозиційним угрупованням ускладнюють зусилля по організації серйозних політичних переговорів і припинення бойових дій у країні, – заявив Марк Тонер в ході брифінгу у Держдепартаменті. – Нам потрібен прогрес по обох цих питаннях в найближчі тижні».

«Такі удари не найконструктивніше послання», – додав він, зазначивши, що США сподіваються, що ці атаки не перекреслять досягнутий прогрес на шляху до переговорів.

Відповідаючи на запитання, чи піднімав Вашингтон це питання в контактах з Москвою, Тонер повідомив, що сторони ведуть діалог, але він не впевнений, що вони обговорювали безпосередньо дану конкретну тему.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *