Завдяки втручанню органів прокуратури поновлено права держави на розробку Сахалінського нафтогазового родовища в Харківській області

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів громадян та держави в суді, прокуратура міста Києва звернулася з позовом про визнання права власності та витребування на користь держави в особі ПАТ «НАК «Надра України» частки у праві спільної часткової власності за договором про спільну інвестиційну та виробничу діяльність на геологічне вивчення з дослідно-промисловою експлуатацією і промисловою розробкою Сахалінського родовища.

Зазначена частка у розмірі 24% у праві спільної часткової власності за договором про спільну діяльність на Сахалінському родовищу була продана ТОВ «Голден Деррік», яке в ЗМІ пов’язують із колишніми Міністром енергетики та вугільної промисловості України Ставицьким Е.А., Міністром аграрної політики та продовольства України Присяжнюком М.В. і народним депутатом України Іванющенком Ю.В.

Разом з тим договір купівлі-продажу цієї частки розірвано у судовому порядку, у зв`язку з чим ПАТ «НАК «Надра України» отримало всі підстави для повернення спірного майна у власність компанії.

Зважаючи на вказані обставини, Київський апеляційний господарський суд позов прокурора задовольнив та визнав за ПАТ «НАК Надра України» право власності на згадану частку.

Не полишаючи спроб позбавити державу її права на дослідно – промислову розробку Сахалінського родовища з метою пошуку і розвідки родовищ нафти і газу та отримання в майбутньому прибутку, відповідачі оскаржили зазначене судове рішення у касаційному порядку.

Водночас, погодившись із доводами Генеральної прокуратури, Вищий господарський суд України 24.12.2015 у задоволенні касаційних скарг відмовив, а постанову суду апеляційної інстанції залишив без змін.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *