Всі докази у справі Г. Корбана зібрані з дотриманням норм Кримінального процесуального кодексу (додано відео та аудіо)

Слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури М. Макєєв на брифінгу спростував інформацію захисників Г. Корбана про начебто фальсифікацію оприлюднених у вівторок, 29 грудня 2015 року, доказів вчинення ним ряду кримінальних правопорушень.

За словами слідчого, ця інформація повністю не відповідає дійсності. «Кожен папірець, продемонстрований на вчорашньому брифінгу, здобутий в рамках розслідування вказаного кримінального провадження у відповідності до вимог чинного Кримінального процесуального кодексу», – повідомив він.

Відповідні протоколи обшуків, в яких описаний кожний папірець, долучені до матеріалів кримінального провадження. «Протоколи обшуків оформлені належним чином: написані від руки з підписами людей», – уточнив М. Макєєв.

Також він зазначив, що слідчою групою, яка працює у вказаному провадженні, проводиться колосальна робота, аналізуються матеріали, вилучені в ході обшуків.

З огляду на це слідчий висловив здивування з приводу заяв про фальсифікацію. За його словами, захисники Г. Корбана з першого дня, коли вступили в розгляд цієї справи, обвинувачували слідство у фальсифікаціях і демонстрували таку позицію в судах при розгляді клопотань щодо обрання запобіжних заходів підзахисному.

«До речі матеріали клопотань, які слідство подає до суду і на підставі яких суди приймають обґрунтовані законні рішення відповідно до вимог законодавства, журналістам чомусь адвокати не показують», – наголосив слідчий Генеральної прокуратури.

М. Макєєв продемонстрував присутнім фрагмент відео, як проходять обшуки, а також аудіозапис, який є у розпорядженні слідства. За його словами, на ньому голос жінки, схожий на голос одного з адвокатів Г. Корбана, спілкується з чоловіком, голос якого схожий на голос народного депутата, стосовно незаконно позбавлення волі Голови Держземагентства України С. Рудика.

«Наразі очікуються висновки експертиз, які нададуть чітку відповідь, кому належать ці голоси», – зазначив слідчий. Відповідаючи на запитання журналістів, чому ці матеріали оприлюднені саме зараз, він наголосив, що таке рішення прийняте органом досудового розслідування з метою інформування громадськості про наявність у слідства доказів злочинної діяльності вказаної злочинної організації.

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *