Представників діаспори запросять до Києва на День Соборності

Президент України Петро Порошенко доручив Кабміну розробити і затвердити план заходів щодо святкування 22 січня 2016 року Дня Соборності. Про це йдеться у відповідному указі від 30 грудня, передає VIDIA із посиланням на прес-службу глави держави.

Відповідно до указу, план заходів має передбачати, зокрема, проведення урочистостей у Києві за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, представників української діаспори, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури.

«Окрім організації та проведення урочистих заходів, Кабінет Міністрів України має вжити заходів щодо донесення до широкого загалу інформації про національно-визвольні змагання в Україні на початку XX століття, сучасний етап боротьби за незалежність та територіальну цілісність України», — йдеться на сайті Президента.

Міністерство закордонних справ України має організувати проведення закордонними дипломатичними установами заходів, пов’язаних із відзначенням Дня Соборності України, зокрема, за участю представників української громадськості за кордоном.

Нагадаємо, діаспора у США відзначила День Незалежності парадом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *