У Сєверодонецьку офіційно презентували програму «Миротворення в Україні: …

У Сєверодонецьку офіційно презентували програму «Миротворення в Україні: роль жінок»

У Сєверодонецьку 20 січня 2016 року офіційно презентували програму «Миротворення в Україні: роль жінок», яка створена за підтримки Уряду Великої Британії в Україні та Спілки жінок України. В роботі програми взяли участь 120 представниць з різних куточків країни, Полтавщини, Чернігівщини, Волині, Київщини, Івано-Франківщини, а також волонтери та небайдужі до нагальних проблем жінки Луганщини. Учасниці форуму є фахівцями у багатьох галузях: викладачі, психологи, журналісти та підприємці.
Гості завітали до Луганського обласного будинку дитини № 2, Сєверодонецької обласної школи-інтернату для дітей-сиріт, де поспілкувалися з дітьми, почастували їх смаколиками, а також оцінили внесок обласної влади й громади Луганщини у створення добробуту та надання всіх необхідних умов для комфортного проживання сиріт.
Слід зазначити, що в закладі на обліку перебуває 27 дітлахів, для яких працюють 92 кваліфікованих фахівця.
Головний лікар дитбудинку Катерина Донцова розповіла гостям, що у 2014 році під час бойових дій 69 дітей примусово разом з персоналом вивезли з Луганська до Росії. Тільки згодом вони змогли повернутися до України і облаштуватися в Сєверодонецьку.
Директор Сєверодонецькї обласної школи-інтернату для дітей-сиріт Олена Лєгостаєва розповіла про роботу з відновлення навчального закладу після бойових дій у липні 2014 року, коли було значно пошкоджено будівлю, а діти евакуйовані до Одеси. Реставрацією будівлі займалися Луганська облдержадміністрація та місцеві підприємства.
«Проблеми наших дітей-сиріт ми сприймаємо як особисті. Ми вдячні людям, які допомогли нашим дітям, коли у нас сталася біда та сподіваємося на підтримку небайдужих з усієї України», – зауважила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.
Для гостей була організована автобусна екскурсію містом. Завершився тур, проведенням Маршу миру та покладення квітів до пам’ятника Олександру Радієвському, де жінки дізналися про бойовий шлях та подвиг генерал-майора під час звільнення Лисичанська та Сєверодонецька.
Під час презентації програми Ольга Лішик розповіла про всі труднощі та перешкоди в об’єднанні суспільства, спільному розвитку та взаємодопомозі.
Головною метою програми стало проведення консолідуючих та мотиваційних семінарів на Луганщині для підвищення та зміцнення ролі жінок у царині миротворення в Україні, використання їх потенціалу для об’єднання українського суспільства, відкриття нових можливостей для діалогу в міжрегіональному форматі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *