Банк Англії попередив про ризики референдуму щодо Brexit

Комітет фінансової політики Банку Англії заявив, що від листопада через референдум щодо членства Британії у ЄС погіршився прогноз фінансової стабільності.

У комітеті заявили, що “найбільш суттєві” внутрішні ризики для фінансової стабільності пов’язані з референдумом щодо членства в ЄС.

Комітет зокрема говорить про загрозу періоду “підвищеної і тривалої невпевненості”.

Члени комітету відкрито не кажуть, що мова йде про період після можливого голосування на користь виходу з ЄС.

Хоча це найбільш вірогідний сценарій, який може мати на увазі комітет фінансової політики.

Результатом невизначеності, як резюмують у комітеті, може стати “вплив на вартість і доступність фінансування для широкого спектру позичальників Великої Британії”.

Це, як кажуть у комітеті, може посилити нинішню вразливість економіки.

Нинішній рівень дефіциту поточного рахунку, який вимірює продуктивність торгівлі Британії, залишається високим та потребує фінансування з іноземних джерел.

Ці потоки інвестицій задовольняли потреби у позиках уряду та бізнесу, йдеться у повідомленні.

“Спокійні” інвестори

Банк також стверджує, що відтік “може перелитись на зону євро”, впливаючи на фінансові ринки та зростання там економіки.

Також вказується, що британський фунт ризикує послабитись, що потенційно може принести вигоду – британська промисловість ставатиме більш конкурентною, а імпорт – дорожчим.

Член парламенту від консерваторів Джон Редвуд, який виступає за вихід з ЄС, у коментарі ВВС піддав сумніву оцінку комітету.

“Міжнародні інвестори почуваються досить спокійно через можливість виходу Британії з ЄС. У час, коли опитування свідчать про посилення позиції за вихід і ми наближаємось до голосування, відсоткова ставка дещо зменшується й ми бачимо багато внутрішніх інвестицій”, – сказав пан Редвуд.

“Насправді, ми бачимо, що німці намагаються купити нашу фондову біржу”, – резюмував член парламенту.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *