Відбувся дводенний тренінґ медичного загону “Гіппократ”

9-10 квітня 2016 р. Б. відбувся черговий дводенний тренінґ “Медичного загону швидкого реаґування “Гіппократ”, присвячений актуальним питанням надання невідкладної домедичної допомоги в екстремальних умовах.

Першого дня курсанти отримували базові знання про специфіку травматичних ушкоджень при ДТП, а також намагалися розібратися в досить складній темі “Basic airway management”. За допомогою численних фото- і відеоматеріалів слухачі мали змогу переконалися в тому, що для правильного виконання будь-якої маніпуляції необхідно ґрунтовно ознайомитися з теоретичними основами предмету.

Головні маніпуляції на дихальних шляхах були відпрацьовані спочатку на манекенах. Після цього всі бажаючі могли спробувати виконати вивчені прийоми один на одному.

Другий день був присвячений оволодінню навичками ін’єкційної техніки на догоспітальному етапі. Курсанти успішно впоралися з усіма завданнями. Хоча декому було важко, зокрема не кожному вдалося поставити периферійний катетер з першого разу. Але до кінця заняття “заповітну мету” осягнули всі, хто цього хотів.

Ми були приємно здивовані тим, що більше 2/3 наших слухачів виявилися студентами-медиками. Щиро тішимося, що змогли допомогти нашим майбутнім колегам опановувати основи невідкладної допомоги.

Загалом тренінґ пройшов у дружній, доброзичливій атмосфері. Розходилися всі трохи вимучені, але в гарному настрої.

Так і має бути, адже за вікном у нас справжня Весна… 🙂

[vkalbum owner=’-42746224′ id=’230660621′ template=’fresh’]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *