Діаспора зі США допоможе сім’ї померлого бійця АТО добудувати дім

Фото: pravda.if.ua

У селі Новиця на Прикарпатті двоє неповнолітніх синів уже покійного 40-річного бійця АТО намагаються добудувати незакінчену батьком хату, передає ZIK.

Голова родини повернувся із зони воєнних дій і раптово помер від серцевої недостатності. Прикарпатські волонтери нині, окрім будівництва, піклуються, аби родина отримала і компенсацію від держави – 600 тисяч гривень.

Через те, що Віктор помер уже вдома, повернувшись зі служби, сім’я не може отримати всіх компенсацій. Утім місцеві волонтери впевнені, родина Віктора Спориша все-таки має шанс отримати ці кошти. Це стане можливим, якщо в остаточному висновку про смерть судмедексперти зазначать про зв’язок хвороби чоловіка із службою в зоні АТО.

“Важливо, щоб після розтину судовий медик у своєму висновку написав про те, що ця людина отримала серцевий напад саме внаслідок того, що перебувала в зоні бойових дій”, –  каже волонтерка Наталія Перцович.

Сім’ю військовослужбовця нині активно почали підтримувати волонтери з-за кордону. Зокрема, американська діаспора. За місяць волонтери уже планують завезти нові вікна та двері для помешкання Споришів.

“Наразі уже оплачено 50 відсотків вартості євровікон і дверей вхідних. Наступним – буде проведення електрики та монтування гіпсокартону”, –  зазначає волонтерка Наталія Перцович.

Профінансувати закінчення будинку для родини померлого  солдата обіцяють повністю.

Нагадаємо, українці в Італії закупили на кошти з гаївок обладнання для військових. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *