У Стамбулі розпочався міжнародний саміт з гуманітарних питань

 Час-Time

 Вікно в Америку

 Студия Вашингтон

    Актуально / Світ

    У Стамбулі розпочався міжнародний саміт з гуманітарних питань


    Учасники Міжнародного гуманітарного саміту в Стамбулі

    Лідери багатьох країн світу зібралися в Стамбулі на довгоочікуваний саміт з гуманітарних питань у надії на встановлення конкретних процедур про ведення справ перед лицем майбутніх криз з біженцями.

    Спонсорований ООН саміт, який розпочався в понеділок і триватиме до середи, має служити закликом до дій у випадку повторних катастроф і зменшення уразливості країн, що розвиваються.

    На саміт, господарем якого є Туреччина, прибуло понад 125 глав держав та їх представників. Саміт відбувається в країні, яка дуже відчула кризу з приводу поточної хвилі мігрантів до Європи. Вона надала притулок приблизно 2,7 мільйона осіб, які втікають від конфлікту в сусідній Сирії. Це питання президент Реджеп Таїп Ердоган правдоподібно порушить в ході саміту.

    Тоді як деякі скептики висловлюють сумнів, чи ця подія буде чимось більшим, ніж рекламою для цього угруповання, представники ООН мають надію, що саміт служитиме каталізатором для зміни, яка полегшить страждання мільйонів найбідніших людей у світі.

    Задум такого саміту виник приблизно чотири роки тому, коли генеральний секретар ООН Пан Гі Мун розпочав консультуватися з понад 23 тисячами людей із 150 країн для виготовлення документа, який тепер є основою порядку денного.

    Він включає п’ять основних відповідальностей, якими повинні керуватися лідери країн. Це запобігання конфліктам, дотримання правил ведення війн, не залишати нікого позаду, працювати різними методами для заспокоєння потреб та інвестування в людство.

    Як передбачається, в саміті візьме участь понад п’ять тисяч людей. У саміті Україну представляє президент Петро Порошенко, а Сполучені Штати – адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку Ґейл Сміт.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *