На Луганщини розпочали будівництво вузла обліку, що буде рахувати воду, яка …

На Луганщини розпочали будівництво вузла обліку, що буде рахувати воду, яка постачається на окуповану територію

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у церемонії початку будівництва та заклав «перший блок» майбутньої будівлі вузла обліку води, яку постачає Попаснянський водоканал на окуповану територію. Монтаж вузла обліку на лінії розмежування дозволить забезпечити прорахунок питної води, що подається на територію ОРЛО, а також дозволить КП «Попаснянський районний водоканал» отримувати оплату за послуги з централізованого водозабезпечення від абонентів на непідконтрольній території Луганської області. Дані заходи є частиною Мінських домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Сході України.
«Вже протягом довгого часу ми подаємо воду на непідконтрольну українському Уряду територію на безоплатній основі. Адміністрацією, районним водоканалом, представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста було вирішено цю проблему й сьогодні розпочалася робота з будівництва вузла-лічильника для проведення оплати. На сьогодні заборгованість за воду складає більше 100 млн гривень. Я сподіваюсь, що сьогоднішній захід вирішить цю проблему. Вода є одним із джерел життя і саме таким чином ми показуємо, що територія не покинута і ми шукаємо варіанти для того, щоб наблизити якнайшвидше мир і війна закінчилася. Я маю надію, що завдяки мудрості ми знайдемо шляхи повернення миру на Донбас», – зауважив Юрій Гарбуз.
«Тариф для абонентів на окупованій території буде такий же, як і для мешканців підконтрольної українському Уряду території», – повідомив директор Попаснянського районного водоканалу Іван Вілков.
Будівництво вузла обліку профінансовано Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *