У Краматорську розпочався фестиваль «Ковальські сурми» та «Східноукраїнська книжкова толока»

27 травня у місті Краматорську на площі Миру відбулось відкриття першої «Східноукраїнської книжкової толоки» та фестивалю ковальського мистецтва «Ковальські сурми». Захід організовано за сприяння голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського, а  також за  підтримки краматорського міського голови Андрія Панкова та ГО «Клуб підприємців Краматорська».

На центральній площі міста розпочали свою діяльність виставки ковальського мистецтва, виставка-продаж творів Івана Франка та літератури, яка висвітлює творчий та життєвий шлях митця. Окрім цього, мешканці міста мають змогу долучитись до перегляду концертної програми, переглянути постійно діючі виставки художнього мистецтва юних художників Донеччини, проректора Львівської академії мистецтв Романа Яціва, а також взяти участь у різноманітних майстер-класах з ковальства, гончарства та малярства.

До краматорчан та гостей міста звернувся мер міста Андрій Панков, запросивши гостей міста відвідати локацію фестивалю, та побажав усім гарного настрою та позитивних емоцій.

Також з відкриттям фестивалю містян привітав голова виконавчого комітету міста Миколаєва Львівської області Андрій Щебель.

«Сьогодні ми завітали до вас, щоб донести ту краплинку душі, яка єднає нас з вами. Безумовно, це книга – це наше українське слово», – звернувся гість зі Львова до присутніх. Також він подякував очільнику міста та департаменту освіти та науки облдержадміністрації за можливість відвідати м. Краматорськ і за організацію толоки та фестивалю.

Окрім цього, Андрій Щебель подарував  місту вимпел, на якому зображено герб Краматорська та Миколаєва. «Схід та Захід разом!», – наголосив він.

Програма фестивалю триватиме з 27 по 29 травня, тому запрошуємо Вас відвідати фестиваль і чудово провести свої вихідні!

Програма заходів на 27-29 травня

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *