Трохи вранішніх новин від Дениса П’ятигорця1. Президент України Петро Порошенко розповів про функції міжнародної

Трохи вранішніх новин від Дениса П’ятигорця

1. Президент України Петро Порошенко розповів про функції міжнародної поліцейської місії ОБСЄ у разі її введення на Донбас. "Поліцейська місія ОБСЄ стане на лінії зіткнення, візьме під охорону до виведення в Російську Федерацію склади з відведеним зброєю і поставить на всіх пунктах пропуску свої постійно діючі патрулі для того,
щоб унеможливити прибуття нових підрозділів російських військ, поставки амуніції, озброєння, повернення бойовиків-найманців", – зазначив Порошенко.
2. Країни G7 ухвалили рішення не лише про продовження санкцій щодо РФ, а й позначили готовність розширити санкції стосовно Москви в разі загострення ситуації на Донбасі. Про це заявив президент Петро Порошенко. Тобто ситуація виглядає таким чином. В березні місяці русозмі напатякали всім, що влітку на саміті ЄС з Рашки знімуть санкції, цитуючи кілька європейських політиків. Під це діло Карліто випускає Савченко. А тут – ніфіга. G7 збирається і погрожує Рашці не лише залишити санкції, але й посилити через загострення на Донбасі та невиконання Мінських. Путяша після цього робить заяву – що Мінські має виконувати лише Україна, і на Донбасі будуть стріляти доки там не проведуть вибори та не дадуть амністію дирявим. І що ми бачимо? Після цієї заяви карліка обстріли посилюють та ДРГ починають робити засідки на наших солдат. За вихідні в АТО загинуло 6 військовослужбовців. Тобто Карліто робить все для того, щоб АБО Україна увімкнула жорстку обратку та її звинуватили в зриву Мінських, АБО України прийняла умови Кремля та терміново до саміту ЄС призначила вибори, прийняла зміни до конституції та оголосила амністію. І як би це цинічно не лунало, проте якщо українська влада втримається до саміту, до Рашці буде дуже больно. А вже після саміту можна хоч з гаубиць валити, хоч в атаку йти. Європейська бюрократія не відреагує на це швидше аніж за півроку.
3. Колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців на 2 млрд. доларів.
4. Спеціалізована антикорупційна прокуратура затребувала у генерального прокурора ознайомитися з матеріалами двох справ щодо Віктора Пінчука та Ігоря Коломойського.
5. Надія Савченко збирається виконувати свої обов'язки як член ПАРЄ в поточному році, графік заходів вона вже отримала і збирається включитися в активну роботу. Перше засідання ПАРЄ, в якому прийме участь українська льотчиця, пройде в середині червня. Враховуючи популярність Савченко в європейських ЗМІ та її нелюбов до карліка московського, це буде ще та поїздочка.
6. Київ і Тегеран домовилися активізувати співпрацю в усіх сферах двосторонніх відносин. Про це повідомили в українському МЗС після зустрічі Павла Клімкіна з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Роухані і міністром закордонних справ Ірану Моххамадом Джавадом Заріфом.
7. У квітні експорт зерна і борошна збільшився на 67,6% в порівнянні з березнем 2016 року.
8. Перший підготовчий матч збірної України з футболу Михайла Фоменка до Євро-2016 завершився її перемогою над збірною Румунії з рахунком 4:3.

Трохи про Рашку. Ну, типу, поржать.

1. З російських фондів виведена рекордна сума інвестицій. Як зазначається, за три тижні інтенсивного скорочення інвестицій, російські фонди втратили майже 350 млн доларів.
2. Глава міністерства спорту Російської Федерації Віталій Мутко не виключив можливість того, що російської команди не буде на літній Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро. Офіційні причини три:
– дорого
– без допінгу спортсмени з РФ вже не вміють виступати;
– російська делегація дуже сильно боїться українських біатлоністок. От вродє й розуміють, що Олімпіада літня, проте все одно бояться.
Не офіційна – образа на МОК за допінговий скандал.
3. #ШоТоПішлоНеТак . Газета "Якутск вечерний" розмістила у розділі телепрограми попередження про можливі "неправдиві відомості" у програмах центральних каналів. У повідомленні зазначається, що телеканали НТВ і "Росія" найчастіше помічені у допущенні "спотворень і помилкових відомостей" у своєму ефірі.
Доброго ранку, Хунта!
https://www.facebook.com/denis.pyatigorets/posts/1020..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *