Новий посол: Українська діаспора добре інтегрувалася в спільноту Аргентини

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних країн. Серед них — від пана Альберта Хосе Алонса, посла Аргентинської Республіки. У розмові з главою української держави пан Альберт зауважив, як добре тамтешні українці інтегрувалися в аргентинську спільноту.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Президента України.

Фото: прес-служба Президента України

«Українська діаспора є однією з найбільших в Аргентині. Це перша діаспора в Латинській Америці, що так добре інтегрувалася в аргентинську спільноту і зараз відіграє важливу роль в економічному, політичному, соціальному та культурному сенсі», — зазначив Альберто-Хосе Алонсо.

Співрозмовники окреслили пріоритетні напрями двосторонньої співпраці, зокрема співробітництво у енергетичній, ракето-космічній та авіабудівній галузях, а також в агропромисловій сфері.

Посол Аргентини в Україні також наголосив на тому, що Україна є одним з пріоритетів нового керівництва Аргентини: «З самого початку свого президентського терміну Президент Маурісіо Макрі розпочав перезавантаження міжнародних відносин Аргентини, і Україна є однією з пріоритетних країн для нас в цьому контексті».

Нагадаємо, понад тисяча гостей відвідали «День України» в Аргентині.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *