Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of UkraineУ Генеральному штабі

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

У Генеральному штабі Збройних Сил України завершила роботу науково-практична конференція «Уроки гібридної війни: воєнні аспекти».
Завершальний день конференції на чолі з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом армії України Віктором Муженком відбувся за участі командирів бригад Збройних Сил України.
Учасники конференції розглянули, зокрема, функціонування і застосування з’єднань, об’єднань видів (родів) Збройних Сил України у сучасних воєнних конфліктах. Також було визначено виклики, що постають у сферах боєздатності, підготовленості та навченості особового складу, розглянуто організацію виконання бойових завдань тощо.
Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко поінформував присутніх щодо планів звільнення військовослужбовців п’ятої хвилі мобілізації.
— Генеральним штабом розроблено проект Указу Президента України щодо звільнення військовослужбовців п’ятої черги мобілізації в період червень – липень місяців, причому більшість особового складу буде звільнено в липні місяці. Плануємо до кінця липня завершити звільнення військовослужбовців п’ятої черги, – зазначив генерал армії України Віктор Муженко.
— Мали певну затримку демобілізації, що було пов’язано зі збільшенням інтенсивності обстрілів і загостренням загальної ситуації на Сході України, а також – із необхідністю підготувати у навчальних центрах військовослужбовців, які уклали контракти, до виконання завдань за призначенням. Відповідно, планується провести звільнення шостої черги мобілізованих військовослужбовців у період серпень-вересень місяць. Все залежатиме від обстановки, яка буде на час прийняття відповідних рішень, – підкреслив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил
України генерал армії України Віктор Муженко.
За підсумками конференції він визначив низку завдань, зокрема, щодо організації підготовки військовослужбовців служби за контрактом та перспектив комплектування військових частин цією категорією військовослужбовців.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/611083..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *