Генеральний прокурор України Юрій Луценко провів особистий прийом громадян

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у п’ятницю, 24 червня 2016 року, провів черговий особистий прийом громадян.

Зокрема, під час прийому до Генерального прокурора України як члена Вищої ради юстиції зі скаргою в інтересах Олійника М. І. та Швеця О.Г. звернувся М. Олійник щодо притягнення трьох суддів Верховного Суду України до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення з посад.

Крім того, заявники вважають, що працівниками правоохоронних органів порушено їх права, оскільки ними не внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінальних правопорушень в порядку ст. 214 КПК України, хоча з цього приводу є судові рішення.

Вказані звернення були прийняті в Генеральній прокуратурі України відповідно до вимог чинного законодавства.

Юрій Луценко під час прийому вислухав доводи скаржника та зазначив, що одну з поданих заявником скарг буде направлено до Вищої ради юстиції для розгляду та вжиття, за наявності підстав, заходів реагування.

Крім того, Генеральний прокурор наголосив, що у разі наявності відповідних судових рішень, відомості про вчинення кримінальних правопорушень стосовно правоохоронців будуть негайно внесені до ЄРДР.

Також Генеральний прокурор України надав відповідні доручення представникам структурних підрозділів Генпрокуратури, які взяли участь у прийомі громадян, та зобов’язав їх прийняти законні та обґрунтовані рішення щодо проблемних питань, озвучених заявниками.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *