Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський привітав донеччан з Днем Конституції України

Шановні мешканці Донеччини!

28 червня виповнюється 20 років Конституції України. Ухвалення Верховною Радою в 1996 році Основного Закону ознаменувало остаточне встановлення незалежності, готовність українського народу до переходу в новий етап історії, бажання будувати нове життя.

Кожного року ми відзначаємо це свято, але чи замислюємось над його важливістю для всієї держави? Адже Конституція України  наголошує на абсолютній цінності людини, її життя та здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеці.

На жаль, сьогодні територією Донецької області пролягла кривава рана.  Як голова облдержадміністрації я можу відповідати за виконання та дотримання прав і свобод мешканців лише на контрольованій Україною частині. Та хочу наголосити, що ми обов’язково повернемо конституційний контроль над всією територією Донеччини!

У кожної нації правова культура викристалізовується з часом, це тривалий процес. І зараз ми святкуємо не лише прийняття Конституції. За ці 20 років країна зміцніла в своєму прагненні соборності, довела незворотність демократичних змін. На шляху до цієї мети було покладено багато сил, крові та болю. Але кожне випробування робило нас сильнішими.

Давайте і нині  поєднаємо зусилля, щоб принципи, затверджені  Основним Законом, стали реаліями нашого сьогодення, щоб повернути під контроль українського законодавства всю Донеччину та досягти нового рівня життя від Заходу до Сходу!

Тож, шановні співвітчизники, вітаю Вас з державним святом – Днем Конституції, частинкою якої є кожен українець! Упевненості та сил усім нам і миру в кожному домі!

Слава Україні!

Голова Донецької облдержадміністрації,

керівник військово-цивільної адміністрації

Павло Жебрівський

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *