Всі регіони України мають усе необхідне для початку проведення жнив. Цього …

Всі регіони України мають усе необхідне для початку проведення жнив. Цього року гідрометеорологічні умови сприятливі, тому врожай зернових очікується кращий, ніж в минулому році.

Ці оптимістичні прогнози прозвучали на робочій всеукраїнської відеоконференції, де обговорювалися питання підготовки та проведення збирання врожаю ранніх зернових культур. В роботі конференції прийняв участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Хлякін, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області, Луганського регіонального відділення Аграрного фонду. Відеоконференцію провів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський.

Державну інспекцію сільського господарства України було повідомлено про проведення процедури ліквідації інспекції та її структурних підрозділів у регіонах. Так функції з технічного нагляду буде передано до Управління безпеки дорожнього руху, функції з дотримання земельного законодавства – до Державної екологічної інспекції України, функції з перевірки якості насіннєвого матеріалу здійснюватимуться Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Також зауважено, що у всіх регіонах України розпочата робота конкурсних комісій з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів у 2016 році.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *