На Донбасі СБУ викрила розкрадання коштів вугільних держпідприємств

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм розкрадання коштів державних вугільних підприємств у Донецькій та Луганській областях.

Держпідприємства уклали угоди на поставки лісоматеріалів з комерційною структурою  на суму дев’ять мільйонів гривень. Співробітники Управління СБУ в Донецькій області під час перевірки встановили, що вартість контрактів завищена бізнесменами майже вдвічі. За оперативною інформацію, гроші держпідприємства комерсанти “відмили” через один із конвертаційних центрів.

Оперативники спецслужби спільно з поліцією провели обшуки в офісах та за місцями проживання менеджерів комерційної структури у Сєвєродонецьку та Торецьку. Правоохоронці вилучили майже шістдесят комп’ютерів, чотирнадцять печаток та штампів, банківські картки, двісті тисяч гривень та фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення фінансових оборудок з державними коштами. У зловмисників також виявлений автомат Калашникова та двісті набоїв до нього.

Накладено арешти на сімдесят п’ять рахунків підприємств з ознаками фіктивності у декількох банківських установах, йде їх перевірка.

Відкрито кримінальне провадження за ст.364 та ст.191 КК України.

Триває досудове слідство.

За інформацією прес-групи УСБУ в Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *