Підсумки прес-туру Донецької обласної служби зайнятості у місті Костянтинівка

26 липня 2016 року Донецька обласна служба зайнятості проводила прес-тур в місті Костянтинівка. Тема прес-туру – реалізація новацій в роботі служби зайнятості Донецької області у вирішенні питань зайнятості на прикладі міста Костянтинівка, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, за допомогою відеорезюме.

Презентація успішної роботи служби зайнятості з роботодавцями з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (Ресторан «Комільфо, ФОП Елла Кіреєва, найманий працівник Олег Боровик – ВПО, шеф-кухар).

Державна служба зайнятості є посередником на ринку праці між роботодавцем, який має потребу в кадрах, та шукачами роботи. Прикладом плідної та взаємовигідної взаємодії служби зайнятості та роботодавця є співпраця з підприємцем Еллою Кіреєвою. Комерційну ініціативу, знання і зусилля Елла направила на організацію ресторанного бізнесу, надання послуг громадського та мобільного харчування, роздрібної торгівлі продуктами харчування. Так сьогодні ресторан “Комільфо” – одне з кращих закладів міста Костянтинівки.

З центром зайнятості у підприємця відразу склалися партнерські взаємини, яким вже не один рік. Протягом останніх двох років за направленням центру зайнятості троє безробітних осіб знайшли роботу, в тому числі переселенці.

Восени минулого року до центру зайнятості звернувся Олег Боровик, переселенець з міста Донецька. Чоловік, маючи багаторічний досвід роботи кухарем, бачив можливим своє працевлаштування тільки за відповідним напрямом. За направленням центру зайнятості Олега було направлено спочатку на співбесіду до ресторану «Комільфо». Він виявив себе справжнім професіоналом під час стажування. З грудня 2015 року Олег працює на посаді шеф-кухаря цього закладу.

«Фахівці служби зайнятості запропонували мені роботу в ресторані на посаді шеф-кухаря. Я дужа задоволений умовами праці, гідною заробітною платою, гнучким графіком роботи, належним ставленням роботодавця», – розповідає Олег.

Приклад успішного працевлаштування за допомогою відеорезюме  (роботодавець – ФОП Валентина Белікова  (магазин з продажу продовольчих товарів «Барвінок»), найманий працівник – Валерія Дейнека)

Пошук роботи традиційно починається з резюме. Донецькою службою зайнятості впроваджено нові форми роботи у режимі онлайн, які сприятимуть підвищенню ефективності самопрезентації претендента на вакансію, а саме складання відеорезюме.

«При перегляді резюме від шукачів роботи мою увагу привернув відеоролик з самопрезентацією претендента. Ми отримали перші враження щодо шукача роботи, потім запросили претендента до себе, мали вакантну посаду «торгівельного агента». Зараз ця особа працює в нашому магазині»,  – розповіла В.Белікова, керівник магазину.

Валерії Дейнека 20 років, має базову вищу освіту у сфері торгівлі. У липні 2016 за допомогою складеного фахівцями центру зайнятості відеорезюме вона отримала певну перевагу при вирішенні питання працевлаштування до магазину.

День відкритих дверей на виробництві ТОВ «Шкіркон»

Підприємство вже багато років спеціалізується на випуску різноманітної продукції зі шкіри, має великий досвід співпраці з багатьма підприємствами Донецької області та за її межами, є одним із ринкоутворюючих підприємств міста Костянтинівки. На виробництві застосовуються передові технології, працюють висококваліфіковані працівники з багаторічним досвідом роботи.

Протягом цього року за сприянням центру зайнятості на підприємство були працевлаштовані 10 безробітних, 66 – залучені до робіт тимчасового характеру, на нові робочі місця з компенсацією єдиного внеску працевлаштовані 10 осіб, навчання на підприємстві проходили 11 безробітних.

Працевлаштування на цьому підприємстві здійснюється переважно за робітничими професіями: підсобний робітник, швачка, закрійник, шліфувальник, слюсар-ремонтник тощо.

Сьогодні підприємству потрібні швачки. Тому фахівці центру зайнятості влаштували день відкритих дверей на ТОВ «Шкіркон» для  безробітних, що мають навички швачок. Претенденти наочно ознайомилися з виробництвом, умовами праці тощо.

26 липня службою зайнятості Донецької області був проведений вже п’ятий прес-тур, головної метою яких є розповсюдження позитивного досвіду впровадження новітніх форм роботи та інструментів підвищення рівня зайнятості населення в області, а також прикладів започаткування власної справи підприємцями – колишніми безробітними (в т.ч. ВПО), які взяли успішний старт та вже співпрацює зі Службою зайнятості в якості роботодавців, приймаючи на роботу безробітних громадян.

За інформацією Донецького обласного центру зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *