Український проект безкоштовних онлайн-курсів зібрав півмільйона на змішане навчання

Громадський проект масових відкритих онлайн-курсів Prometheus зібрав більше 500 тисяч гривень для запуску пілотного проекту змішаного навчання у кількох українських вишах. Про це написав на своїй сторінці у Facebook один із співзасновників курсів Іван Примаченко, передає VIDIA.

«Історичний день – з вашою допомогою ми зробили це! Всього за 40 днів в розпал літа Prometheus вдалося зібрати на Спільнокошті 515 тисяч гривень (при спочатку заявлених 400 тисячах) і стати другою за обсягом зібраних коштів краудфандінговою кампанією за всю історію України!», – повідомив Іван Примаченко.

За змішаного навчання студенти отримують можливість слухати лекції провідних українських та закордонних викладачів в онлайні. Практичні іспити і заняття відбуваються в університетах.

«Змішане навчання – це реальна можливість провести повномасштабну реформу української освіти вже у найближчі кілька років та надати мільйонам студентів і школярів доступ до найкращої освіти», – так Примаченко анонсусвав проект на початку кампанії.

Зібрані кошти будуть витрачені на створення та переклад нових масових безкоштовних онлайн-курсів від провідних викладачів України та світу.

За словами Примаченка, внеском від 1 до 40 тисяч гривень проект підтримали 1728 осіб.

«Перед початком збору грошей ми готувалися до тривалої інформаційної кампанії, але були вражені тим, що вона не була потрібна. Наші слухачі та друзі самі організували потужну pr-хвилю з тисяч репостів, сотень постів лідерів думок, десятків статей», – зазначив один із співзасновників Prometheus.

Нагадаємо, старт проекту заплановано на осінь цього року. У ньому візьмуть участь КПІ і Український католицький університет, а також «1-2 навчальних заклади, один з яких виїхав з тимчасово окупованої території Донбасу».

Зокрема у цих університетах впровадять гарвардський курс з основ програмування CS50, курс «Як створити стартап» Стенфордського університету, а також «Підприємництво» та «Економіка для всіх» від викладача Києво-Могилянської бізнес-школи Олексія Геращенко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *